Chec cu lamaie si iaurt

Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, la cafea, o felie de chec cu lamaie si iaurt, a fost un rasfat.

Ingrediente sunt pentru o tava clasica de chec, dar acestea se pot multiplica foarte usor, paharul de iaurt de 125 de grame, fiind unitatea de masura pentru reteta. Proportia dintre oua si iaurt este de patru oua la un pahar. Cu paharul de iaurt se masoara si restul ingredientelor.

Ingrediente

4 oua
Un pahar de iaurt de 125 de grame
Doua pahare rase de zahar
Trei pahare cu varf de faina
Un pahar de ulei
Coaja rasa de la o lamaie, o lingurita de suc de lamaie, un praf de sare si o lingurita de praf de copt.

Preparare

→ Incalzeste cuptorul, unge tava de chec cu unt si tapeteaza-o cu faina.
→Amestaca ouale cu zaharul, bine, pana cand se fac spuma, adauga uleiul, lingurita de suc de lamaie si iaurtul, apoi continua sa amesteci.
→ Adauga faina, coaja de lamaie si praful de copt si omogenizeaza compozitia incet, ca sa nu se lase.
→ Rastoarna in tava si coace prajitura 20-30 de minute la 200 de grade.
→ Checul cu lamaie si iaurt este gata cand capata o culoare frumoasa si este consistenta la atingere.
→ Este buna rece, simplu, pudrata cu zahar, dar poate fi glazurata cu sirop de fructe sau ciocolata.

 

Citeste si...

Comenteaza si tu!


  1. MIHAELA CERNEA

    marţi 22 aprilie 2014 la 16:10


    am facut checul si a iesit delicios...data viitoare o sa folosesc si mai multa lamaie,ca sa aiba un gust si miros mai puternic

  2. risha

    miercuri 02 aprilie 2014 la 22:13


    il fac 2 ori pe saptamana,este cel mai accesibil chec si bun :)

  3. lauryta

    vineri 21 martie 2014 la 17:35


    acum l-am pus la cuptor,sa vedem ce iese!Revin cu rezultatul...

  4. Camelia

    vineri 21 februarie 2014 la 19:53


    Eu zic ca reteta e prezentata foarte clar. Se poate face si cu faina integrala.Mai folosesc si eu faina integrala la diverse cocaturi. ;)
    Da,de obicei faina se adauga treptat.

  5. ioa ioa

    vineri 21 februarie 2014 la 19:15


    Cunosc reteta..toate ingredientele se masoara cu paharul iaurtului.. este delicios!

  6. Ella

    sâmbătă 15 februarie 2014 la 12:15


    Sunt putin confuza cu masurarea in grame a uleiului si a iaurtului! Poti te rog sa imi spui exact cati mililitri de ulei trebuie sa pun?

  7. Andy

    miercuri 12 februarie 2014 la 15:07


    coaja rasa de lamaie o pui dupa ce amesteci zaharul cu ouale inainte de ului

  8. elena

    marţi 11 februarie 2014 la 21:02


    toate sunt bine prezentate,dar in toate retetele identice,nu mai zice nimeni ce facem cu coaja rasa de la lamaie,,,.....

  9. Giorgiana

    marţi 11 februarie 2014 la 09:52


    Si eu am facut acest chec si a iesit o bunatate. O sa-l mai fac cu siguranta.

  10. Gabriela

    luni 10 februarie 2014 la 19:28


    Putem folosi faina integrala?

  11. Neli

    sâmbătă 08 februarie 2014 la 18:13


    Dragele mele gospodine.....si (ne).....vreua sa va spun ca am facut acest chec si este foarte,foarte bun!!!PUFOS!!!RASFAT CURAT!Se face repede si se mananca R E P E D E!!!!!!!!!!!

  12. moni

    joi 23 ianuarie 2014 la 10:37


    a 125, am citit mai bine reteta.ms

  13. moni

    joi 23 ianuarie 2014 la 10:36


    buna,
    paharul de zahar ,faina si ulei ce gramaj are?

  14. ralulu

    miercuri 22 ianuarie 2014 la 20:33


    faina o punem treptat, sau se poate adauga toata odata?


Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat

Sutsa foto: http://www.dulceisis.com

Recomanda