Culinar, Retete

Chec cu lamaie si iaurt

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/21/chec-lamaie-iaurt-2.jpg

Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, la cafea, o felie de chec cu lamaie si iaurt, a fost un rasfat.

Ingrediente sunt pentru o tava clasica de chec, dar acestea se pot multiplica foarte usor, paharul de iaurt de 125 de grame, fiind unitatea de masura pentru reteta. Proportia dintre oua si iaurt este de patru oua la un pahar. Cu paharul de iaurt se masoara si restul ingredientelor.

Ingrediente

4 oua
Un pahar de iaurt de 125 de grame
Doua pahare rase de zahar
Trei pahare cu varf de faina
Un pahar de ulei
Coaja rasa de la o lamaie, o lingurita de suc de lamaie, un praf de sare si o lingurita de praf de copt.

Preparare

→ Incalzeste cuptorul, unge tava de chec cu unt si tapeteaza-o cu faina.
→Amestaca ouale cu zaharul, bine, pana cand se fac spuma, adauga uleiul, lingurita de suc de lamaie si iaurtul, apoi continua sa amesteci.
→ Adauga faina, coaja de lamaie si praful de copt si omogenizeaza compozitia incet, ca sa nu se lase.
→ Rastoarna in tava si coace prajitura 20-30 de minute la 200 de grade.
→ Checul cu lamaie si iaurt este gata cand capata o culoare frumoasa si este consistenta la atingere.
→ Este buna rece, simplu, pudrata cu zahar, dar poate fi glazurata cu sirop de fructe sau ciocolata.

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>