Chiftelute in sos alb

Ingrediente pentru chiftelute

  • 500 g carne tocata
  • 2 cartofi medii
  • faina
  • 2 cepe, 2 oua
  • 1 lingura cu patrunjel verde
  • 1 lingurita cu marar verde
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

Ingrediente pentru sos

  • 30-40 g unt
  • 2 linguri cu faina
  • 500 ml lapte
  • 100 g smantana
  • zeama de la ½ lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

PASUL 1: Pentru chiftelute, caleste ceapa in doua linguri cu ulei. Da ceapa prin masina de tocat impreuna cu cartofi cruzi curatati.

PASUL 2: Adauga ouale, carnea, condimenteaza cu sare si piper, pune patrunjelul si mararul tocate marunt. Amesteca bine, formeaza chiftelute, tavaleste-le prin faina si prajeste-le in ulei incins.

PASUL 3: Pentru sos, topeste untul cu faina, amestecand bine, si stinge cu laptele, adaugat treptat ca sa nu ramana cocoloase, si smantana.

PASUL 4: Sareaza si pipereaza dupa gust, adauga sucul de lamaie si patrunjelul tocat marunt.

PASUL 5: Toarna sosul peste chiftelutele prajite si da tava la cuptorul incins pentru 15-20 de minute.

Comenteaza si tu!


  1. vnjv

    joi 26 septembrie 2013 la 21:54


    Reincarca-ti GRATUIT cartela in fiecare Luna !! A aparut de curand un nou mod de a c a s t i g a b a n i foarte simplu, accepti sa primesti mesaje pe telefon cu tot felul de oferte de la magazine, si in schimb primesti bani, pentru fiecare mesaj primit, care poti sa ii folosesti la reincarcarea cartelei, sau sa ii transferi pe card .
    Cu banii castigati poti sa iti reincarci cartela sau sa ii scoti pe card cand ai mai multi. Nu o sa regreti !

    Pentru inscriere acceseaza:
    http://goo.gl/1MDKkF


Reteta publicata in revista BUCATARIA DE AZI, mai 2010

Recomanda