Crema de cacao

Ingrediente:

  • un litru de lapte
  • 2 linguri cu faina
  • 4 linguri cu cacao
  • 5 linguri cu zahar
  • un plic cu zahar vanilat
  • 50 g unt

Faina, cacaoa si zaharul se amesteca intr-o cratita, apoi se toarna treptat laptele, omogenizand cu grija. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca pana cand crema se ingroasa (atentie sa nu se prinda de fundul cratitei!). Se ia de pe foc, se pune cratita intr-un vas mai mare cu apa rece si se amesteca pana cand se raceste. La urma, se adauga si untul, frecand bine. Se lasa in frigider sa se mai intareasca. Inainte de servire, se pune crema in cupe, cu ajutorul spritului sau cu ajutorul unei pungi taiate la colt.

  • Sugestie: Daca ai in casa o dulceata de cirese amare, afine sau zmeura, merg de minune cateva lingurite prin cupele cu crema de cacao. Un strop de frisca va da si mai multa noblete cremei tale.

Comenteaza si tu!


  1. marc

    duminică 04 mai 2014 la 15:40


    cele 2 linguri de faina sunt prea putine eu am pus 5....crema a iesit foarte buna....
    multumim de reteta...
    am facut crema si mi-a iesit excelent...am urmat gramajele mai putin gramajul de faina dupa cum am scris mai sus...

  2. Valentin

    vineri 28 martie 2014 la 19:29


    2 linguri de faina la 1 l de lapte nu tise pare ca e prea putina faina

  3. Nikolet

    miercuri 27 martie 2013 la 10:08


    mmmm ce bunn!!! :x

  4. ella

    luni 29 septembrie 2008 la 16:50


    crema e ffff buna o sa vedetzi

  5. ELENA

    sâmbătă 29 septembrie 2007 la 11:57


    Eu cred caci cremele facute in casa sunt de 1000 de ori mai bune decat cele pe care le cumperi si au gust de medicamente.Asa ca......

  6. danuta

    sâmbătă 14 iulie 2007 la 21:51


    Oare chiar se ingroasa cu doua linguri de faina ? Mai bine cumpar un pachetel de budinca de capuccino si stiu ca iese de minune .


Recomanda