Culinar, Retete

Crema de cacao

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/crema-cacao-r.jpg

Ingrediente:

  • un litru de lapte
  • 2 linguri cu faina
  • 4 linguri cu cacao
  • 5 linguri cu zahar
  • un plic cu zahar vanilat
  • 50 g unt

Faina, cacaoa si zaharul se amesteca intr-o cratita, apoi se toarna treptat laptele, omogenizand cu grija. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca pana cand crema se ingroasa (atentie sa nu se prinda de fundul cratitei!). Se ia de pe foc, se pune cratita intr-un vas mai mare cu apa rece si se amesteca pana cand se raceste. La urma, se adauga si untul, frecand bine. Se lasa in frigider sa se mai intareasca. Inainte de servire, se pune crema in cupe, cu ajutorul spritului sau cu ajutorul unei pungi taiate la colt.

  • Sugestie: Daca ai in casa o dulceata de cirese amare, afine sau zmeura, merg de minune cateva lingurite prin cupele cu crema de cacao. Un strop de frisca va da si mai multa noblete cremei tale.

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>