Pasca moldoveneasca

  • 1,5 kg branza de vaci
200 g margarina
  • 1 kg faina
100 g stafide
  • 50 g drojdie
3 plicuri de zahar vanilat
  • 600 g zahar
100 g gris
  • 375 ml lapte
100 g smantana
  • 9 oua
sare
  • 1 lamaie
1 ou si 50 ml lapte pentru uns

PASUL 1: Dizolva drojdia in putin lapte caldut, adauga 50 g faina si 50 g zahar si lasa la dospit.

PASUL 2: Dupa 15 minute, adauga 250 g de zahar, restul de lapte si faina, margarina topita, 3 oua intregi, sare, jumatate din coaja rasa de lamaie si stafide, 1 plic cu zahar vanilat.

PASUL 3: Framanta bine, acopera si lasa din nou la dospit 30 de minute. Amesteca branza cu 300 g de zahar, smantana, 6 oua, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafi dele ramase, grisul.

PASUL 4: Intinde doua foi mai grosute si acopera tavile de copt unse cu margarina si pudrate cu faina. Din aluatul ramas, fa cateva suluri subtiri.

PASUL 5: Toarna umplutura si decoreaza cu sulurile de aluat. Unge cu ou batut subtiat cu lapte si lasa la dospit 60 de minute. Coace la foc potrivit.

Comenteaza si tu!


Nu exista comentarii

Recomanda