Rulada Stefania

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g telemea de vaca sau oaie
  • 1 pachet de unt
  • 1 lingura de chimen pisat
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare, boia dulce

PASUL 1 Bate albusurile spuma. Freaca galbenusurile cu un varf de cutit de sare si amesteca-le cu doua linguri cu branza de vaci si doua de telemea.Amesteca usor cu albusurile.

PASUL 2 Unge o tava dreptunghiulara cu unt, toarna compozitia in ea si niveleaz-o cu o lingura. Da la cuptor, la foc potrivit, zece minute.

PASUL 3 intr-un castron, amesteca branza de vaci cu telemeaua data pe razatoare sau sfaramata. Adauga untul, chimenul si ceapa verde tocata marunt si boia dulce. Amesteca sa se omogenizeze. Rastoarna omleta si intinde crema de branza peste ea.

PASUL 4 Ruleaza usor omleta, da-o la frigider 3-4 ore si apoi tai-o in felii late de grosimea unui deget sau bucati mari. Serveste cu smantana groasa sau cu un sos de iaurt.

Comenteaza si tu!


Nu exista comentarii

Reteta publicata in revista BUCATARIA DE AZI, mai 2010

Recomanda