Terina de legume

  • 150 g kaizer sau bacon
  • 100 g paste
  • 6 morcovi
  • 250 g fasole verde
  • 2 ardei grasi rosii
  • 4 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 g cascaval ras
  • 100 g unt
  • 1 foaie de dafin
  • 1 plic de gelatina
  • sare, piper

PASUL 1 Pune la fiert in vase separate morcovii intregi si curatati, ardeii grasi si fasolea verde. Unge un vas de yena cu unt si tapeteaza-l cu feliile de kaizer.

PASUL 2 Cand legumele sunt fierte, scurge-le si punele in apa cu gheata. Separat, fierbe pastele, cam sapte minute, scurge-le si da-le printr-un jet de apa rece. Asaza o treime din ele peste kaizer, apoi fasolea verde.

PASUL 3 Bate ouale spuma, cu laptele si cascavalul. Toarna o lingura peste fasole. Pune din nou paste, ou batut, morcovii aranjati frumos. Pune patru bucatele de unt, din nou paste, ardeii grasi, putin unt si restul de ou.

PASUL 4 Da totul la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce scoti terina din vas (rasturnând-o), desfa gelatina in putina apa cu sare, piper si foaie de dafin si toarn-o deasupra. Da la frigider o ora.

Comenteaza si tu!


Nu exista comentarii

Reteta publicata in revista BUCATARIA DE AZI, mai 2010

Recomanda