Secretele reginelor

pagina 1/2

De la Cleopatra si baile ei in lapte de magarita si miere, mai toate reginele au fost preocupate de mentinerea frumusetii. Iar cum pe vremuri nu existau branduri celebre si nici industrie chimica dezvoltata, mastile si leacurile babesti erau tratamente cosmetice de top. Pe langa secretele celor mai faimoase regine, am aflat trucurile a doua dintre castigatoarele concursului Miss Franta, adepte convinse ale tratamentelor naturiste, desi traiesc in patria celor mai ravnite cosmetice.

Cleopatra

Poate fi declarata regina frumusetii si a cosmeticii. Ea detinea un intreg arsenal de uleiuri si esente florale cu care-si ingrijea intregul trup. Printre produsele ei preferate, se numarau uleiul de migdale dulci si cel din seminte de susan. Isi pastra pielea fi na prin exfoliere cu seminte, bai in lapte si masaje cu uleiuri in care erau macerate petale de flori.

Maria Tereza, imparateasa Austriei

Era indragostita de arta, in special de arhitectura si muzica. Desi a fost considerata o frumusete a vremii, ritualul ei de ingrijire a ramas in mare masura secret. Se pare ca laptele si apa de trandafiri s-au numarat printre ingredientele cu care-si pastra tenul catifelat.

Maria Antoaneta, regina a Frantei si fiica Mariei Tereza

Isi ingrijea tenul si trupul cu apa de trandafiri (dupa reteta mamei sale), cu suc din bulbi de crin si apa din flori de portocal. In fiecare seara, aplica glicerina pe fata, iar dimineata, isi curata tenul cu borat de sodiu.

Regina Maria a Romaniei

Era recunoscuta pentru frumusetea ei, iar eleganta vestimentara si bijuteriile asortate ii dadeau un farmec aparte. Baile cu apa de trandafiri pe care le facea la resedinta de la Balcic erau adevarate infuzii de tinerete si senzualitate.

Comenteaza si tu!


Nu exista comentarii

Articol aparut in revista FEMEIA.

Text: Luminita Tabaran

Foto: www.shutterstock.com

Pagini:

Recomanda