Zodiacul maya, viitorul anuntat

pagina 1/3

Mayasii, o populatie misterioasa, care s-a dezvoltat in sudul Americii Centrale intre 300 si 900 d.H., aparuta de niciunde si disparuta brusc, au fost astronomi de exceptie. Zodiacul maya sa provocat multe controverse, spaime si sperante in egala masura.

Mayasii foloseau, dupa cum le dictau necesitatile, patru calendare: unul pentru ghicit si previziuni (erau convinsi ca data nasterii influenteaza destinul), unul pentru muncile agricole (asemanator cu al nostru), cel al perfectiunii (corela primele doua calendare) si cel al viitorului (prevedea ce avea sa se intample in urmatorii cinci mii de ani). Pe baza acestora a rezultat zodiacul: 18 zodii, fiecare avand 20 de zile, plus una, de 5 zile, cu o semnificatie speciala.

Afla carui tip de personalitate te integrezi in functie de data nasterii, conform previziunilor din zodiacul maya.

Ch'en (Furtuna neagra) 2-21 ianuarie

Cei nascuti in aceasta perioada sunt spirituali si foarte ageri la minte, prieteni de nadejde si iubiti perfecti. De-a lungul timpului, nativii Ch'en trec prin momente importante, mai ales noaptea, fiind influentati de Luna.

Yax (Furtuna verde) 22 ianuarie-10 februarie

Fiind guvernati de Venus, sunt mereu dispusi sa le ofere dragoste si compasiune celor din jur. Sunt pacifisti, realisti si au mintea limpede. Nu se streseaza deloc din pricina grijilor zilnice.

Sak' (Furtuna alba) 11 februarie-2 martie

Usor adaptabili si imprevizibili, nativii acestei zodii se simt cel mai bine dimineata, cand sunt eficienti si plini de energie. Trec lesne de la un stil de viata la altul si rezolva usor orice tip de problema.

Keh (Furtuna rosie) 3-22 martie

Cei nascuti in aceasta perioada sunt echilibrati si au o legatura speciala cu natura. Au multa energie, sunt oameni care, prin exemplul lor, fac lumea mai buna. Sunt curajosi si incearca absolut orice, fara teama.

Mak (Introvertitul) 23 martie-11 aprilie

Nativii acestei zodii sunt o taina pentru cei din jur, pentru ca nu-si arata niciodata sentimentele. Le place sa faca totul pe cont propriu si se descurca foarte bine fara ajutor. Numarul 3 le aduce numai lucruri bune.

Afla pe pagina urmatoare previziunile si tipul de personalitate care corspunde trasaturilor tale, dupa data nasterii in functie de zodiacul maya.

Citeste si...

Comenteaza si tu!


  1. nume autor*

    luni 09 aprilie 2012 la 11:50


    comentariu*


Articol aparut in revista FEMEIA DE AZI

Text: Irina Tudor Dumitrescu

Foto: www.shutterstock.com

Pagini:

Recomanda