Ce faci cand iubitul te ignora

pagina 1/2

Spune-ti dorintele la timp, ca relatia ta sa mearga mai departe, sa fie la fel ca-n primele luni!

Ce inseamna sa comunici?

Cel mai simplu si sanatos lucru pentru relatia ta: sa povestesti ce ti s-a intamplat peste zi, dar si sa asculti, sa faceti planuri impreuna, sa depanati amintiri, iar uneori, chiar sa filosofati asupra vietii, ca nu strica sa aflati cum vede celalalt lumea si oamenii. Discutiile dincolo de cotidian te ajuta sa intelegi modul de gandire al omului de langa tine, sa-i descoperi afectele si chiar slabiciunile.

Meniul si programul zilnic nu sunt de ajuns, trebuie sa ai intelepciunea de a-l face sa-ti spuna ce a simtit cand i s-a intamplat cutare lucru, care sunt oamenii in prezenta carora nu se simte confortabil si mai ales de ce. Aceasta regula e valabila si pentru el. Amandoi trebuie sa luptati cot la cot pentru o buna comunicare.

Suntem diferiti, comunicam diferit

Intr-o casnicie, comunicarea e precum un rau datator de viata. Iar cand tu si el nu mai comunicati este ca si cum un baraj imens a fost construit ca sa opreasca fluxul apei. Asta face ca tot ce ati cladit pana atunci sa se naruie incet-incet. Comunicarea adevarata este un proces personal si dinamic, esential in supravietuirea unei relatii.

Barbatii si femeile comunica intr-un mod diferit si nu e de mirare ca nu toate cuplurile au intelepciunea sa inteleaga asta.

Cel mai bun exemplu: eu Nu obisnuiesc sa vorbesc despre lucrurile de care nu am habar. Eu sunt o fire deschisa, vorbareata (uneori chiar guraliva), sociabila, iar sotul meu este opusul: calm, linistit, mai mult tacut. Am deja noua ani de casnicie, iar in fiecare din cele 3.285 (!) de zile ale relatiei, am incercat sa-l fac sa se deschida putin cate putin. Este un om bun si merita efortul, crede-ma!

Comenteaza si tu!


 1. babylove

  joi 27 septembrie 2012 la 15:21


  http://babylove.bloguest.com/2012/06/04/it-s-just-that-simple/
  Un blog scris frumos,cu articole in care putem invata cat de simplu stau lucrurile intr-un cuplu de fapt!:) Enjoy!

 2. sorina

  joi 14 iunie 2012 la 16:28


  sotul meu are perioade in care se inchide in el total. nu cred ca as vrea sa intervin in linistea lui. fiecare om are nevoie de bucatica lui de intimitate. nu te poti baga chiar peste tot.


Articol aparut in revista FEMEIA DE AZI

Text: Georgiana Mihalcea

Foto: www.shutterstock.com

Pagini:

Recomanda