A cincea roata la caruta

pagina 1/2

Asa te simti de o buna bucata de vreme. Ca si cum toata lumea ar fi uitat de tine, ca si cum n-ar avea deloc importanta ca esti sau nu prin preajma.

Parca faci parte din mobilier, parca nimeni nu te mai trateaza ca pe un om cu nevoi, dorinte si bucurii proprii. Te simti, una peste alta, a cincea roata la caruta: cea de rezerva, la care nu se apeleaza decat foarte-foarte rar. Copiii te saruta in fuga la plecare si venire, barbatul uita frecvent sa te intrebe macar ce mai faci, colegii de serviciu par ca te observa numai cand au nevoie de vreun favor. Iar prietena cea mai buna? Ca un facut, ori de cate ori vorbiti, iti povesteste de-ale ei, niciodata nu te intreaba ce faci tu.

E vina ta, e vina lor?

Nu e vorba despre vreo vina. Asa cum, mai mult ca sigur, nu e vorba de indiferenta din partea celor din jur. Cel mai adesea, este vorba despre un anume comportament al tau. Ai fost (si, mai ales, te-ai aratat) ca fiind o femeie puternica. In stare sa rezolve tot, sa-i scoata din incurcatura pe toti - macar cu un cuvant bun sau o idee, daca nu chiar cu o solutie. Cu vremea, toata lumea s-a obisnuit sa te trateze ca pe un… munte. Pe care nu-l iei in brate, nu-l mangai pe crestet, nu-l intrebi ce-l doare. Esti multumit ca e acolo, ca poti oricand sa te bazezi pe el.

Experiment "prietenul la nevoie se cunoaste"

Ca sa iesi din starea asta, ca sa te lamuresti cum stai, poti face un mic experiment. Iar ca eventualele dezamgari - in care, sincer, nu cred - sa fie mai mici, incepe cu prietena. Da-i un telefon si povesteste-i ceva ce te framanta. N-ai mai facut-o de ani buni fiindca te gandeai ca, oricum, nu te asculta. Vei avea surpriza placuta ca nu numai te va asculta, ci se va da peste cap sa te ajute. Te va certa putin, de drag, explicandu-ti ca si cei mai tari oameni au nevoie din cand in cand macar de un sfat, daca nu de o mana de ajutor. Vei afla astfel cat de importanta esti pentru ea.

Experiment "barbat indiferent"

Te mai iubeste? Nu se prea vede. Nu se prea observa nici daca stie ca esti prin preajma. Dar ia aminteste-ti de cand nu i-ai mai spus tu ceva romantic, de cate ori l-ai repezit cand a venit sa te mangie spunandu-i ca ti se arde mancarea, de cate ori s-a oferit sa te ajute si l-ai refuzat - cu zambetul pe buze, ce-i drept - explicandu-i, in gluma, cam ce catastrofe ar urma daca ar face el ceva. Experimentul ar fi urmatorul: roaga-l sa te ajute sa pregatesti o cina mai simandicoasa, trimite copiii la bunici si aranjeaza cina (si pe tine) doar pentru voi doi. Vei afla nu numai ca te iubeste, ci si ca i-a fost atata dor de tine.

Comenteaza si tu!


Nu exista comentarii

Articol aparut in revista FEMEIA DE AZI

Text: Irina Tudor Dumitrescu

Foto: www.shutterstock.com

Pagini:

Recomanda