Cum se indragostesc barbatii

pagina 1/4

Emotiile intense provocate de primele tresariri ale iubirii declanseaza in creierul barbatilor niste neurotransmitatori care le dau peste cap comportamentul. Iata cele patru faze prin care trec barbatii in drumul lor intortocheat catre marea iubire. Pe unele poate ca le-ai remarcat, pe altele poate ca nu, dar ele au fost acolo, s-au produs.

Te-a vazut, te vrea

Barbatii sunt programati biologic sa se indragosteasca in primul rand cu ochii. In cazul lor, senzatia aceea de "aoleu, sunt indragostit pana peste urechi!" vine ca raspuns la o atractie fizica foarte puternica. In corpul lor, se elibereaza o cantitate imensa de testosteron, care pune lucrurile in miscare. Si, cand spunem ca se indragosteste de ceea ce vede, nu e neaparat vorba de ochii tai migdalati sau de parul lung si matasos. Se prea poate sa-l innebuneasca modul in care iti unduiesti soldurile atunci cand mergi, sau privirea pe care o ai cand esti implicata intr-o discutie.

Dupa ce i s-a aprins beculetul, un barbat e in stare sa viseze non-stop la obiectul dorintelor lui, chiar sa uite de lucrurile fara de care inainte nu putea trai - vezi fotbalul. A nu se intelege ca uita de tot; este doar o "nebunie temporara". In acest stadiu, este imposibil sa intuiesti care sunt intentiile lui pe termen lung, deoarece atractia pe care o simte se datoreaza in buna parte hormonilor, si nu unei conexiuni emotionale intre tine si el. Daca flirteaza cu tine si te cauta, e clar ca se simte atras. Ramane insa de vazut in ce masura personalitatile voastre se potrivesc si ce va iesi pana la urma din toata treaba.

Ce spun barbatii despre aceasta faza:

 • "Prietena mea are o privire intensa cu care m-a captivat. Cand am stat de vorba prima data, ma privea atat de patrunzator, incat eram in acelasi timp emotionat si excitat. Simteam ca trebuie s-o mai vad, ca sa se uite din nou asa la mine". [Dorin, 24 ani]

Comenteaza si tu!


 1. cam06

  vineri 24 octombrie 2008 la 16:47


  ...acum parca intelelg mai bine comportamentul iubitului meu...inca se afla in faza 3....parca m-am linistit stiindd ca o sa treaca. multumesc!

 2. joi 23 octombrie 2008 la 19:29


  super articolul...bun de tinut minte si de pus in practica.

 3. mihaela

  joi 23 octombrie 2008 la 14:30


  mi-a placut mult acest articol,cred ca este complex si foarte explicativ in legatura cu barbatii si sentimentele lor...si ne ajuta sa-i intelegem mai bine


Articol preluat din revista COSMOPOLITAN

Foto: Stockxpert

Pagini:

Recomanda