Cum faci sex ca sa ramai insarcinata?

pagina 1/2

Sunt unele pozitii sexuale mai eficiente decat altele atunci cand vrei sa ramai insarcinata? Dezbaterea este cu pro si contra, dar, din punct de vedere stiintific, nimic nu e dovedit. Nimeni nu-ti garanteaza ca, daca faci sex stand pe spate sau cu picioarele intr-un anumit unghi, o sa ramai gravida. Deci, toata discutia se duce in termeni de: "ai mai multe sanse sa ramai insarcinata, daca…":

... faci sex cand esti la ovulatie

Sarcina apare atunci cand un spermatozoid fecundeaza ovulul eliberat de ovarele femeii. Acesta traieste numai intre 12 si 24 de ore, de aceea el trebuie fecundat cu 3-4 zile inainte de inceperea ovulatiei si cu 1-2 zile dupa aceasta. Exista o intreaga stiinta ca sa-ti afli perioada de ovulatie: prin masurarea temperaturii bazale a corpului, tinerea unui calendar al ovulatiei, prin teste de saliva sau folosirea kiturilor de prezicere a ovulatiei. Alege metoda care ti se potriveste - de exemplu, daca ai ciclu neregulat, un calendar al ovulatiei nu te prea ajuta.

... ai orgasm

Poti sa faci sex, sa n-ai orgasm si sa ramai insarcinata, dar cele mai multe sanse le vei avea daca partida de sex se termina cu orgasmul amandurora. Cand barbatul are orgasm, ejaculeaza, moment in care spermatozoizii sunt eliberati. Cand femeia are orgasm, contractiile uterine retin mai multa sperma si o imping mai adanc in uter.

… stai intinsa dupa sex

Poti sa crezi ca e doar un mit, dar nu poate strica sa incerci. Unii sustin ca, daca stai intinsa pe spate 15-20 minute dupa ce ati terminat treaba, exista mai multe sanse ca sperma sa ramana in vagin. Sau sa stai pe o parte, cu genunchii adunati in dreptul stomacului, sau sa-ti pui o perna sub solduri si sa-ti ridici picioarele pe tablia patului. Poti sa faci asta, dar e mai mult pentru linistea ta. Milioane de spermatozoizi sunt eliberati la o singura ejaculare, asa ca 100% o sa ramana destui in vaginul tau, chiar daca te ridici imediat dupa ejaculare.

Comenteaza si tu!


Nu exista comentarii

Articol EXCLUSIV ONLINE

Text: Anita Stroescu

Foto: Thinkstock

Pagini:

Recomanda