De ce este sexul sanatos

E placut, patimas sau linistit. Dar sanatos este? Da, sa faci sex este nu numai natural si foarte placut ci si foarte sanatos.

Slabesti de drag

Se spune ca, in timpul unei partide de sex mai patimase, pierzi aproximativ 300 de calorii. Cat o jumatate de ora cu bicicleta, pedalang energic. Cat o ora de mers pe jos in timp alert. Cat 70 de minute de inot incontinuu. Iar daca pui in balanta, este evident cine castiga. Im timpul actului sexual, ritmul cardiac creste, la fel tensiunea, iar muschii sunt implicati in mare parte.

Inima mai buna

Sexul regulat, de trei ori pe saptamana, ajuta inima (duce la cresterea nivelului de estrogen, hormon care te protejeaza de bolile cardiace) si organele genitale. Cei care se tin de…program risca mai putin sa faca atacuri cardiace, iar barbatii au risc mai mic de a face cancer la prostata. La randul lor, femeile care fac sex in mod regulat au sanse reduse sa dezvolte endometrioza (tesutul interior al uterului se formeaza in alte zone decat cele normale), care provoaca infertilitate. Mai mult, actul sexual duce la imbunatatirea irigarii creierului.

Eliberare totala

Dupa ce s-a terminat actul sexual, mai ales daca ai avut orgasm, te cuprinde o senzatie de sfarseala placuta, simti o eliberare de toate tensiunile. Stresul e alungat, iar somnul cel mai odihnitor te cuprinde. De altfel, se spune ca orgasmul este asemenea unei resetari a organismului. Toate impiedicarile dinainte - dureri de cap, junghiuri, dureri de oare - dispar ca prin farmec si te simti proaspata ca o adolescenta.

Esti mai frumoasa

Nu numai pentru ca esti satisfacuta si satisfactia te face optimista, luminoasa, increzatoare, ci si pentru ca sangele ajunge sa irige mai bine tesuturile pielii, mentinand-o elastica si stralucitoare.

Simti mai bine

In timpul actului sexual, organismul secreta si un hormon numit prolactina, responsabil de acuitatea a trei simturi: vaz, miros, pipait.

Comenteaza si tu!


Nu exista comentarii

Articol aparut in revista SANATATEA DE AZI

Text: Irina Tudor Dumitrescu

Foto: www.shutterstock.com

Recomanda