De ce te ia cu ameteala

Daca simti des ca parca se invarte pamantul cu tine, organismul trage niste semnale de alarma si iti spune ca exista ceva care nu functioneaza cum ar trebui. Afla care sunt cele mai probabile cauze si de ce te ia cu ameteala.

Senzatia de ameteala isi are de obicei cauza la nivelul urechii interne, organul care transmite creierului informatii despre pozitia corpului si stabilizeaza echilibrul acestuia. Creierul mic e responsabil cu orientarea in spatiu, iar eventualele disfunctii in aceasta zona pot induce, de asemenea, o senzatie de dezechilibru.

Cand ametelile sunt ocazionale, de vina poate fi oboseala sau schimbarea brusca a pozitiei corpului (de exemplu, cand te ridici dimineata din pat sau dupa ce te apleci), dar cand momentele de dezorientare se intetesc, e cazul sa consulti un medic neurolog.

Cauze profunde ale ametelilor

Functionarea deficitara a organelor ce analizeaza pozitia corpului si miscarile acestuia poate avea insa cauze mai serioase:
-Afectiuni ale timpanului, infectii la nivelul urechii, otite, boala Meniere (afectiune a urechii interne)
-Consumul prelungit de antibiotice si antiinflamatoare, consumul de alcool, hipoglicemia
-Scaderea brusca a tensiunii arteriale, deshidratarea, febra mare (peste 39oC)
-Tumori cerebrale, accidente vasculare cerebrale, traumatisme craniene, expunerea prelungita la zgomote puternice
- Afectiuni ale coloanei vertebrale cervicale sunt generatoare de ameteli violente in valuri.
- Afectiunile oculare si tulburarile de dinamica oculara pot genera senzatii de ameteala

Masuri de prim ajutor

Cand te ia cu ameteala, retrage-te intr-o incapere unde nu e zgomot, intunecoasa, dar bine aerisita. Evita schimbarile bruste de pozitie a corpului si bea apa, pentru ca deshidratarea agraveaza acest simptom. Daca apar deficiente de auz si ele persista, adreseaza-te de urgenta medicului.

Citeste si...

Comenteaza si tu!


 1. vnjv

  vineri 04 octombrie 2013 la 21:44


  Reincarca-ti G.R.A.T.U.I.T cartela in fiecare Luna !! A aparut de curand un nou mod de a c.a.s.t.i.g.a b.a.n.i foarte simplu, accepti sa primesti mesaje pe telefon cu tot felul de oferte de la magazine, si in schimb primesti bani, pentru fiecare mesaj primit, care poti sa ii folosesti la reincarcarea cartelei, sau sa ii transferi pe card .
  Cu banii castigati poti sa iti reincarci cartela sau sa ii scoti pe card cand ai mai multi. Nu o sa regreti !

  Pentru inscriere acceseaza: (copiaza adresa de mai jos in browser-ul tau )
  http://goo.gl/LccEAc


Femeia online
Alina Grozea

Recomanda