4 retete de vin din aloe vera cu efect detoxifiant

Pentru a prepara vinul de aloe vera, ai nevoie, desigur, de planta proaspata. Citeste AICI cum poti cultiva aloe vera la tine acasa, apoi alege reteta care iti convine. Cura de detoxifiere cu vin de aloe vera dureaza 1 saptamana sau 3 saptamani.

Reteta 1: Vin din planta

 • 1,5 kg planta (tulpina) de aloe vera
 • 2,5 kg miere
 • 3,5 l vin rosu

Cum se prepara? Amesteca ingredientele cu o lingura de lemn si lasa-le la macerat 5 zile.

Cum se ia? Cate o lingurita de 3 ori pe zi inaintea mesei: in prima saptamana, inainte cu o ora, in a doua saptamana - cu o jumatate de ora, iar in a treia saptamana, vinul de aloe vera se ia imediat inainte de masa.

Reteta 2: Vin din frunze

 • 1 kg frunze proaspete de aloe vera
 • 1,5 kg de miere poliflora sau de padure
 • 2 l vin rosu

Cum se prepara? La fel ca vinul de tulpina din aloe vera.

Cum se ia? In prima saptamana, inaintea mesei, in a doua saptamana - cu o ora inaintea mesei, iar in a treia saptamana - cu o jumatate de ora.

Reteta 3: Vin din frunze

 • 200 g frunze proaspete de aloe vera
 • 400 g miere poliflora
 • 800 g vin rosu

Cum se prepara? Fierbe amestecul intr-o baie de apa timp de 20 de minute, apoi lasa la racit. Strecoara si pastreaza vinul in sticle, la frigider.

Cum se ia? In primele doua zile, se ia cate o lingurita, numai dimineata. In urmatoarele doua zile, cate o lingurita dimineata si seara, iar ultimele 3 zile de 3 ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.

Retata 4: Vin din praf de aloe

Cum se prepara? Pune 10 g de praf de aloe vera intr-un litru de vin rosu si lasa la macerat 8 zile. Agita inainte de folosire.

Cum se ia? La fel ca vinul de frunze de aloe vera (reteta 3).

Comenteaza si tu!


 1. mircris

  miercuri 22 ianuarie 2014 la 20:59


  Vand aloe arborescens bio cu varsta intre 3 si 15 ani.
  Pentru mai multe informatii vizitati
  www.aloe-vera-romania.webs.com

 2. Daniela

  marţi 15 octombrie 2013 la 14:53


  Cel mai fain vin pe care l-am baut a fost vinul din miere! Da, vin din miere!! Super. L-am gasit aici www.mied-dacic.ro si vi-l recomand calduros, doamnelor. Merita!

 3. Alin Micurescu

  sâmbătă 19 ianuarie 2013 la 15:51


  Cultivam si comercializam Aloe Barbadensis Miller si Aloe Arborescence,din stadiul de puiet si pana la planta matura Premium,preturiile variind in functie de specie,varsta,inaltime, intre 5-70 euro.Planta este crescuta atent intro zona de campie izolata de agenti chimici cum ar fii ingrasaminte,pesticide,ierbicide si altele.Folosim pentru fertilizarea solului doar gunoi de grajd in cantitate mica,apa de fantana proprie crescand sub lumina soarelui si ploaie naturala.Toate etapele de creste sunt atent monitorizate! 0721458250


Articol publicat in revista FEMEIA DE AZI
Foto: Shutterstock

Recomanda