Carnea de vita - buna sau rea?

Pro

  • Se afla pe locul trei in topul produselor care contin fier, dupa cereale si seminte.
  • Are cea mai mare cantitate de substante nutritive dintre toate alimentele bogate in proteine. Acestea ajuta organismul sa aiba un sistem muscular puternic si sanatos.
  • Are un continut ridicat de zinc, element esential unui sistem imunitar puternic.
  • Este bogata in acid linoleic conjugat, un acid gras despre care se stie ca joaca un rol foarte important, deoarece previne aparitia cancerului si inhiba dezvoltarea tumorilor.
  • De asemenea, vitamina B12 care se gaseste din abundenta in carnea de vita este cunoscuta ca dusman declarat al cancerului de colon.

Contra

  • In ultima vreme, carnea rosie a fost tot mai des pusa la zid. Se crede ca ea reprezinta una dintre cauzele majore ala aparitiei bolilor cardiovasculare, dar si a unor anumite tipuri de cancer.
  • Exista si carne de vita grasa, mai ales cotletul, lucru care o face total nerecomandata pentru sanatate.

carne de vita grasa 277 calorii/ 100 grame
carne de vita slaba 104 calorii/ 100 grame
ceafa de vita 180 calorii/ 100 grame
muschi de vita 180 calorii/ 100 grame
pulpa de vita 249 calorii/ 100 grame
carne de vitel (slaba) 175 calorii/ 100 grame
inima de vita 165 calorii/ 100 grame

Comenteaza si tu!


  1. elena_es

    marţi 23 aprilie 2013 la 12:06


    carnea de vita este plina de hormoni de crestere si antibiotice,la fel ca si carnea alba....nu va mai imbatati cu apa rece !

  2. dragastan mioara

    luni 11 martie 2013 la 15:40


    Carnea de vita este bogata in proteine vitamina b12 si b.

  3. dragastan mioara

    luni 11 martie 2013 la 15:38


    Toata lumea spune ca carnea de porc este mai sanatoasa dar nu estea adevarat.


Articol publicat in revista SANATATEA DE AZI

Text: Georgiana Hagiu

Foto: Stockxpert

Recomanda