Ce sa nu mananci niciodata

Iti recomandam in fiecare zi alimente pe care sa le mananci. Azi facem invers si iti aducem o lista cu ce sa nu mananci niciodata. Deseori trebuie sa ne limitam la ceea ce gasim in magazine, dar alegerea inteleapta (iar aici femeia.ro este alaturi de tine si-ti da sfaturi) poate face diferenta intre sanatos si nesanatos.

Iata o lista cu alimente pe care sa nu le mananci niciodata

 

Rosii in conserve de metal

Rosiile sunt excelente pentru sanatate, acestea fiind cea mai buna sursa de licopen. In plus, rosiile conservate sunt chiar si mai sanatoase decat rosiile crude, pentru ca licopenul este activat prin fierbere. Dar nu cumpara niciodata rosii conservate in cutii de metal. Conservele din metal sunt acoperite cu o pelicula care contine BPA, o substanta chimica deosebit de daunatoare, mai ales in urma contactului cu acidul din sucul de rosii. Nu rosiile sunt daunatoare, ci modul in care sunt stocate. Solutia este sa cumperi mereu conserve in borcane de sticla sau in ambalaje de carton.

Margarina cu omega 3 si 6

Spre deosebire de unt, care este fabricat din produse de origine animala, margarina este facuta din ulei vegetal. Margarina si alte alimente din aceeasi categorie contin grasimi trans, care cresc riscul inflamatiilor si deterioreaza membrana celulelor, fapt care creste riscul bolilor cardiovasculare, cancer, boli degenerative, cresterea in greutate si cresterea nivelului colesterolului rau. Solutia este sa eviti margarina, inclusiv pe cea cu aduas de omega 3 si 6. (Afla adevarul despre omega 3 si omaga 6). Alimentele bogate in omega 6 sunt sanatoase doar daca se pastreaza un raport de unu la unu cu omega 3. Adauga mereu in alimentatie surse de omega 3 cum ar fi nuca de cocos, nuca, uleiul din seminte de struguri si uleiul de masline.

Floricele de porumb pentru microunde

Uita de floricele de porumb care se pot pregati in cuptorul cu microunde. Pachetele gata preparate pe care trebuie doar sa le pui in cuptorul cu microunde contin PFOA, o substanta foarte toxica cu efect cancerigen. In cuptorul cu microunde, PFOA se lipesc de floricele si asa ajung in organism. PFOA a fost legata de infertilitate, cancere de ficat si testiculare.

Sare rafinata

Este din pacate denaturata cu antiaglomerantsi mineralele valoroase se pierd prin rafinare sau sunt scoare intentionat. Foloseste sare de mare sau sare bruta (cea pentru muraturi), infinit mai sanatoasa decat cea radinata "de masa". Aceasta din urma contine dulblul minerarelor din sarea rafinata si este si mult mai gustoasa. In pus o sa constati ca vei folosi mai putina. Daca vrei sare fina, o poti macina in masina de cafea.

Indulcitori artificiali

O regula a unei alimentatii sanatoase spune ca, daca nu se gaseste in natura, nu trebuie mancat. Conform acestui principiu este mai sanatoasa o lingurita de zahar, miere sau alt indulcitor decat indulcitorii sintetici. O solutie excelenta este stevia, naturala si fara calorii, dar are un gust care pentru unii poate fi neplacut. Orice alti indulcitorii artificiali sunt chiar mai daunatori decat zaharul. Cei mai multi dintre indulcitori contin aspartam, care produce cancer si leziuni neurologice, dar stimuleaza si cresterea in greutate.

Citeste si...

Comenteaza si tu!


Nu exista comentarii

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa: health.yahoo


 

Recomanda