Ceapa, praz si usturoi

Incepepem cu un indemn: mananca ceapa, praz si usturoi! Aceste legume: ceapa, praz si usturoi fac un trio imbatabil cu imense benedicii pentru sanantatea ta.

Toate trei (ceapa, praz si usturoi) contin nutrienti unici care lupta impotriva cancerului si curata corpul de efectele fumului de tigara, fie ca esti fumator activ sau pasiv. Cele trei legume: ceapa, praz si usturoi, intra in categoria antibioticelelor naturale. Raceala, bronsita, artrita sau crizele de guta pot fi combatute in mod natural cu ajutorul celor trei legume.

Toate trei legumele contin sulfiti care au proprietatea de a detoxifia organismul, chiar daca sunt consumate incantitati mici si au o mare contributie in imunitatea organismului. Cu o singura conditie: sa fie consumate cat mai des este posibil, chiar si in fiecare zi.

Ceapa, praz si usturoi - ce contin
 

Caloriile din ceapa nu se pun la socoteala, decat in mancarurile grele cu multe ceapa calita. Dar si asa beneficiile compenseaza numarul caloriilor. In 100 de grame de ceapa sunt doar 34 de calorii, ceea ce face din ceapa unul din cele mai putin calorice legum, alaturi de telina, dovlecei si varza. Foarte bogata in vitamina C si A. Contine vitamina B1, B2, B3, B6 si B12, intre 3 si 9% din doza zilnica recomandata, dar si o cantitate importanta de vitamina D si K. Ceapa contine calciu, potasiu, sulf, fosfor, zinc si seleniu. Ceapa contine fibre, 100 de grame de ceapa asigurand 10% din necesarul zilnic. Ceapa scade glicemiei, previne si vindeca infectiile respiratorii si previne cancerul de colon.

Parzul este cea mai calorica leguma din seria ceapa, praz si usturoi. In 100 de grame de leguma sunt 50 de calorii, dar are in schimb capacitatea de a taia senzatia de foame sa dispara. Prazul este foarte bogat in fibre. Prazul are capacitatea de a elimina apa in exces, fiind un foarte bun diuretic natural. Prazul este deosebit de bogat in potasiu, fier, vitamina C, PP si B6, magneziu si calciu. Este un inamic adevarat impotriva arteriosclerozei si al tulburarilor cardiace. Mancat constant, de trei patru ori pe saptamana, combatere acnea si rosata tenului.

In ceea ce priveste usturoiul acesta este un veritabil antibiotic natural. Are capacitatea de a topi grasimi, este eficient in tratarea unor infectii localizate la nivelul urechilor, gurii sau gatului, invinge bateriile intestinale din grupul listeria, salmonella, E.coli si diversi stafilococi. In plus trateaza acneea, actionand din interior. Usturoiul crud sau copt scade glicemia, este ideal pentru cei care sufera de astm si este un puternic expectorant natural.

Toate legumele din acest trio: ceapa, praz si usturoi sunt ideale consumate crude. Cum poti face asta, iti spun maine!
 

Citeste si...

Comenteaza si tu!


Nu exista comentarii

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa: whfoods.com
 

Recomanda