Combinatii alimentare periculoase pentru sanatate

pagina 1/2

De mici, suntem obisnuiti sa mancam din toate cate putin la fiecare masa. Este gresit! Nu conteaza numai ce si cat mancam, ci si cum combinam alimentele. Organismul secreta sucuri gastrice diferite ca sa poata digera carnea si proteinele animale, painea si fainoasele, pe scurt, fiecare grup de alimente in parte. Cand combinatiile alimentare sunt nefaste, sucurile gastrice se neutralizeaza reciproc si mancarea sta mai mult in stomac si in intestinul subtire. Nedigerata, ea fermenteaza si putrezeste, in loc sa fie topita si asimilata corect de catre organism, ceea ce ne poate afecta sanatatea.

Iata cele mai "ingrasatoare" combinatii, pe care trebuie sa le eviti daca vrei sa slabesti:

Carne/ Mezeluri/ Mititei / Carnaciori + mustar

Oricare dintre aceste combinatii ingrasa, si nu numai din cauza grasimii, ci din cauza mustarului, care nu este altceva decat o faina (o glucida) extrasa din boabele de mustar.

Paste cu branza sau cascaval

Valoarea calorica a pastelor creste vertiginos daca sunt consumate impreuna cu branzeturi. In plus, combinatia de carbohidrati din paste si proteinele din branzeturi este deosebit de grea pentru digestie.

Branza telemea + rosii

Rosiile fac parte din clasa glucidelor, iar branza este "inregimentata" in doua categorii: proteine si grasimi. Cele trei nu fac casa buna, iar digestia se produce in doi timpi, favorizand depunerea grasimilor.

Comenteaza si tu!


Nu exista comentarii

Articol publicat in revista FEMEIA DE AZI

Foto: Stockxpert

Pagini:

Recomanda