Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Adelina Neferu: Balet pentru toți

Adelina Neferu: Balet pentru toți

Adelina Neferu a făcut balet în copilărie și în adolescență. Mai apoi a urmat studii de management economic și s-a apucat de treabă. Are mai multe businessuri, dar afacerea ei de suflet este Dance Room, o sală de antrenament cu profil unic. 

De la idee la faptă

Piața abundă de oferte de fitness, așa că i-a venit ideea să facă din mișcările de balet module de antrenament care pot aduce la lumină nu doar artistul din noi, ci mai ales să ajute la corectarea posturii și antrenarea anumitor grupe musculare pe modelul antrenamentelor din balet.

„Ideea a plecat de la un hobby, spune Adelina. Am făcut balet mulți ani în copilărie și am rămas cu gândul acolo cumva, iar după terminarea masterului am decis să îmi deschid acest business, un studio de balet care să se adreseze mai mult adulților amatori care nu au avut șansa de a dansa pe scenă, însă își doresc să se antreneze precum balerinele și să se bucure de beneficiile pe care le oferă această artă corpului.“

Ca atmosfera să fie propice, sala este luminoasă, curată, aerisită. Detaliile de bun-gust fac din Dance Room un spațiu dedicat exercițiilor lipsite de duritate, pe ritmuri plăcute, nu asurzitoare. Muzica e doar fondul cursurilor în timpul cărora corpul învață să se miște în armonie, exercițiile acționând punctual asupra musculaturii. Aici se practică și yoga sau pilates. De fapt, antrenorii sunt într-o continuă căutare și adaptare la cererile clienților.

Profesionalism și creativitate 

„Mi-am dorit ca instructorii să fie profesioniști și atunci m-am îndreptat spre Opera Națională București și Teatrul de Operetă și Musical <Ion Dacian>. Am început cu Eugenia Stoian, care a fost foarte deschisă în a preda ballet fitness și împreună cu ea am conceput toate antrenamentele respective. Apoi am încheiat un contract cu Tamara Grimmer, absolventă a Academiei de Balet Vaganova din Rusia și parte a Corpului de Balet al Operei Naționale București, după care a urmat Francesca Baciu. Fostă campioană la gimnastică ritmică și parte a lotulului național, aceasta a dansat pe scena Operei Naționale încă din liceu, urmând să devină balerină în cadrul acestei instituții. De curând ni s-a alăturat și Laura Andrei, fostă balerină în cadrul Teatrului de Operetă și instructor de dans contemporan“, ne spune antreprenoarea.

Adelina Neferu este un manager creativ, iar afacerea ei bazată pe respect pentru client poate fi un model. „După ce a luat naștere Dance Room ca studio de balet, am introdus treptat antrenamente inspirate din balet (ballet fitness), combinate cu diferite discipline, pe care le-am croit după necesitățile/cerințele clientelor. Afacerea s-a dezvoltat treptat, profesionalismul instructorilor și dorința mea de a crea un loc special, în care femeile să se simtă mai grațioase, și-au spus cuvântul. Este greu să îți dezvolți un business dacă nu ai cunoștințele necesare, fler și multe alte calități obligatorii pentru a putea răzbi.“

Cel mai nou și mai ambițios proiect al Adelinei a prins deja contur: Dance Room Technique, o platformă online care le facilitează doritorilor legătura cu baletul, antrenorii și, de asemenea, cu nutriționiștii. Curând vor fi lansate antrenamentele online care, la distanță de un click, ne aduc acasă exercițiile care ne interesează. Este un proiect inovator, care răspunde nevoii noastre de mișcare în limita timpului disponibil.

Creativitate, respect, disciplină, iată cheia unei afaceri de succes în orice domeniu. Iar sportul, dansul, mișcarea în general reprezintă o sursă inepuizabilă de idei de afaceri.

Citește și:

Articol preluat din ediția de aprilie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Ivana Iancu
Foto: arhiva personală

 

Comments

comments

Lasă un răspuns