Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Anca Dumitrescu: Sinceritatea este temelia unei relații

Anca Dumitrescu: Sinceritatea este temelia unei relații

Zi de zi ne pune la curent cu primele informații ale zilei. De data aceasta însă, vedeta Digimatinal Anca Dumitrescu trece în revistă cele mai importante evenimente din viața sa.

Alarma deșteptătorului o trezește pe Anca Dumitrescu în fiecare zi, la 4 dimineața. Își ia micul dejun înainte de-a răsări soarele și se bucură de un drum lipsit de trafic până la serviciu. Intră în atmosfera matinalului pe care îl prezintă la Digi24 imediat ce parcurge subiectele zilei cu colegii ei. La 7 fix intră în direct și, timp de trei ore, este conectată doar la noutățile zilei. Programul vedetei TV se termină când cei mai mulți dintre noi ne începem activitatea. Și ne referim doar la responsabilitățile ei profesionale, pentru că cele familiale de-abia încep…         

Dacă ai fi subiectul unei rubrici din Digimatinal, ce prezentare ți-ai face? 

“Matinala mamică de la Digi24” ar putea fi descrierea pe scurt. Dacă aș detalia, m-aș gândi să adaug că îmi plac oamenii veseli, sunt sinceră, sociabilă, sufletistă, dar și încăpățânată, energică, sceptică și orgolioasă. Poate și plângăcioasă uneori. Am și câteva mari slăbiciuni: ciocolata, înghețata, cafeaua și animalele. A, și sunt dependentă de vară, de soare…

Care-i cea mai frumoasă amintire din copilăria ta?

N-am cum să uit vreodată verile frumoase petrecute la țară! Îmi doresc ca și Matei, băiețelul meu, să se poată bucura de aceeași libertate: să se joace cu copiii în curte, să adune lemne în timpul zilei pentru ca seara să stea în jurul focului și să coacă porumb sau cartofi, să meargă pe deal sau la râu, să adune ouăle găinilor și să fugă de gâște.

Ești jurnalist, dar și tânără mămică. Cum reușești să jonglezi cu maternitatea și cariera?

Cred că, mai degrabă, jonglează ele cu mine. Nu o să mă plâng că e greu, însă nu pot nici să spun că e la fel de ușor cum era înainte de a-l avea pe Matei. A fost greu să iau decizia de a reveni la serviciu, iar fizic este mult mai obositor, însă recunosc că și satisfacțiile sunt pe măsură. Vreau ca Matei să fie mândru că sunt mama lui și pentru asta merită să trag puțin de mine.

Cum reușești să te trezești zilnic atât de devreme și să-ți păstrezi energia pe întreaga durată a zilei?

Cu greu. Programul îmi permite ca ziua mea să fie mai lungă decât a altora și cu multe ore libere. Acestea ar fi avantajele. Dezavantajul e că după emisiune mai ai câteva ore de energie, după care simți că abia te mai poți mișca. Fără un somn de 2-3 ore la prânz este imposibil să funcționezi cu un asemenea program. Și, da, față de acum un an, când puteam dormi mai mult, acum pot spune că după prânz mai începe o nouă zi pentru mine, ziua cu Matei.

Cum te-a schimbat maternitatea?

Maternitatea te schimbă total. Devii mai responsabil, mai puțin egoist și mai conștient de trecerea timpului. Realizezi cât este de important să te bucuri de fiecare moment, să nu te mai superi pentru nimicuri, să nu te mai gândești la tine, ci să spui de fiecare dată “noi”. Nu am plecat până acum în nicio vacanță fără Matei și nici nu cred că vom reuși să facem acest lucru prea curând.

Îți dorești extinderea familiei?

Mi-aș dori și o fetiță, dar nu mă sperie nici ideea de a avea doi băieți. E devreme însă pentru un astfel de plan. Matei e mult prea mic acum și, chiar dacă e bine ca diferența de vârstă dintre frați să fie cât mai mică, prefer să mă dedic acum în totalitate lui. Cu ajutorul lui Dumnezeu, ne vom gândi la extinderea familiei poate peste 2-3 ani.

Gătești, faci piața și curățenie sau ai ajutor la menaj?

Nu gătesc, deși îmi place să mă mai amuz cu rețete găsite pe internet. Mai nou îi fac lui Matei tot felul de brioșe, budinci, biscuiți pe care, în mod evident, îi împărțim. În schimb, îmi place să fac piața. O dată la două zile sunt în piață după fructe și legume proaspete. În privința menajului, am mare noroc cu doamna minunată care are grijă de Matei, pentru că ea are grijă și de noi.

Mai găsești timp și energie pentru menținerea unui mariaj fericit?

Cred mult în soartă, cred că un om nu poate rămâne lângă tine dacă nu este el cel care trebuie să meargă la brațul tău. Sinceritatea este piatra de temelie a unei relații perfecte, peste care trebuie să adaugi umor, înțelegere și compromis. Relațiile merg dacă nu pornești din start cu ideea că nu se vor abate niciodată nori negri asupra voastră. Norii și ploile apar inevitabil, însă nu trebuie să uiți că, după cele mai neplăcute furtuni, ies cele mai frumoase curcubee.

Arăți foarte bine! Ții diete, faci sport, cum te menții în formă?

Mulțumesc pentru compliment! Cred că primul lucru care contează este gena. Mama și bunica mea arată foarte bine și par mult mai tinere decât vârsta pe care o au. Apoi, contează să ai o viață echilibrată. Nu pot ține diete drastice pentru că sunt o pofticioasă și nu îmi refuz micile plăceri cum ar fi ciocolata, înghețata, pizza. Important e să ai mese regulate, să nu sari peste micul dejun, să nu transformi cina în masa principală, să bei multe lichide. Toate acestea, coroborate cu puțin sport și masaj, fac minuni. Și, nu în ultimul rând, trebuie să te simți bine în pielea ta!

Ce extravaganțe faci atunci când îți dorești să te răsfeți?

Mănânc ceva bun, îmi cumpăr o rochiță nouă și stau o oră, singură cu mine, la o cafea într-un loc în care îi pot privi pe trecători.

Prietenii necuvântători

Zuzuca este cățelușa noastră, e foarte lipicioasă și îl iubește mult pe Matei, care este puțin “deranjat” de faptul că sare mereu pe el, îl pupă și îi fură jucăriile.

Mai avem un motan, care este plăcut mai mult de Matei, poate și pentru că este mult mai liniștit decât cățelușa.

Apoi mai este și ariciul Aci, care-l fascinează pe Matei pentru că îl vede destul de rar ziua. Mă bucur mult că Matei crește cu animale!

Citește și:

Ada Condeescu: Lumea e frumoasă de oriunde aș privi

Ani Crețu: Nu cred că m-am născut ca să fiu relaxantă

Roxana Ciuhulescu: Sunt mereu în căutare de aventură

Articol preluat din ediția de octombrie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Alexandra Rotărescu
Foto: PR Digi 24

Comments

comments

Leave a Reply