
Când te-ai decis să o iei pe calea ta ca mic întreprinzător, orice mână întinsă este mană cerească. De aceea ne-am gândit că poveștile membrelor BWFR (Business Women Forum Romania) ți-ar putea fi de folos, așa că urmărește site-ul nostru…
Iată povestea Ancuței Tănase:
Ancuța Tănase este numele meu și din 2015 am inițiat un proiect ambițios, de suflet pentru mine, ceea ce în prezent se numește Ancolette – Pantofi de Poveste.
Când sunt întrebată de la ce a început totul, îmi este greu să aleg. Asta pentru că apăreau tot felul de indicii în viața mea care îmi spuneau cumva că e momentul să fac acest pas. Au fost mai mulți factori care au contribuit atât la startul afacerii, cât și la dezvoltarea ei. Începând de la vechea mea pasiune pentru desen, la care s-a adăugat cea pentru pantofi și mai apoi dorința de a începe un business frumos.
Ce fac eu? Creez pantofi de poveste. Când am început, mi-am propus să “livrez bucurie”. Ancolette înseamnă bucuria de a deschide coletul și satisfacția produsului comandat. Vei găsi pantofi din piele lucrați manual pe comandă și în serie limitată, care pot fi personalizați într-o multitudine de culori. Am făcut și o colecție distinctă de pantofi pictați – de la tematică florală, până la pantofi cu motive tradiționale sau cu versuri din melodia preferată ori cu un mesaj cu semnificație. Astfel, pantofii Ancolette au puterea de a spune ceva despre cea care îi poartă, pentru că îi reprezintă personalitatea.
Încălțămintea pe care o purtăm spune mereu ceva despre noi. Modelele Ancolette sunt gândite astfel încât să existe mereu mixul de feminitate și îndrăzneală, să depășești ideea cum că pantofii cu toc sunt o piesă foarte elegantă care se poartă doar la anumite ocazii.
Ancolette sunt acei pantofi speciali, dar și comozi pe care îi poți purta oricând și care îți dau puterea și starea de spirit de care ai nevoie, când ai nevoie.
Din punct de vedere al business-ului, ca în orice activitate, te confrunți cu multe situații noi și lucruri care îți pot pune piedici dacă nu sunt gestionate bine. Eu prefer să le consider niște provocări din care înveți constant. Pot aminti aici de la găsirea celor mai eficiente căi de promovare, până la stabilirea unei strategii pe termen lung. E adevărat că e important să începi, așa se spune, dar sunt de părere că e și mai important cum îți propui să continui.
Apropo de provocări și de pași îndrăzneți, din toate acțiunile pe care le-am făcut pentru dezvoltarea business-ului, am avut mereu de învățat. De exemplu, de la participarea la anumite târguri și evenimente am învățat că pantofii mei sunt apreciați ca produs, iar clientele au fost foarte încântate că au avut ocazia să îi și probeze (în primul an am vândut doar online) – asta m-a făcut să mă orientez către găsirea unei modalități de expunere într-un showroom partener. Cel mai mult am învățat de la clientele mele. Sunt de părere că feedbackul clienților este cel mai important. Și atunci când vezi că ceea ce faci este apreciat, îți dai seama că ești pe drumul cel bun..
Ca femeie antreprenor, cred că este important suportul unei comunități precum Business Woman Forum România (BWFR), pentru că atunci când ești doar tu cu ideile tale, uneori acestea te pot depăși și cu siguranță nu ai pregătirea necesară pentru a rezolva toate aspectele (de la flux de business, până la aspecte financiare și juridice). Iar aici este locul unde, pe lângă socializare și noi prieteni, găsești informațiile și sprijinul de care ai nevoie, de la oamenii de alături, până la traineri profesioniști și astfel îți poți valida ideea de business sau o poți dezvolta mult mai eficient.
În concluzie, Ancolette nu este doar o afacere cu pantofi pentru femei, ci este despre femei. Pentru că pantofii bine aleși sunt acea parte a ținutei tale care îți schimbă complet starea de spirit. Sunt un element de comunicare în care tu le arăți celor din jur cum ai chef să te simți astăzi și ce anume vrei să transmiți.
Citește și:
- Cătălina Moraru: Bijuterii lucrate cu bucurie
- Irina Ghioc: Prin produsele create mă simt mai aproape de oameni
- Academia Banilor: Magazin în mall sau în online?
Text: Cătălina Oprea
Foto: arhiva personală, arhiva BWFR