Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Antrenament pentru sefie

Antrenament pentru sefie

Important este sa urmezi cateva reguli de aur. Si nu uita niciodata: daca subordonatii tai sunt multumiti de atmosfera, sunt motivati si le-ai pastrat viu interesul pentru munca lor, cu siguranta si tu vei avea motive de satisfactie.

Cum te porti cu angajatii

  • Defineste de la bun inceput rolul tuturor subordonatilor. Fiecare dintre ei trebuie sa stie exact ce are de facut. Eventualele neintelegeri sunt un rezultat al lipsei de comunicare.
  • Oisnuieste-te sa transmiti la timp sarcinile. Nu le cere sa fie gata la timp cu treaba, daca tu, la randul tau, nu ai avut grija sa le spui din vreme ce au de facut si sa ii anunti in cat timp trebuie sa-si termine lucrul.
  • Motiveaza-i tot timpul. Tine-i la curent cu realizarile profesionale ale echipei, dar nu le ascunde nici eventualele esecuri. Nu pune presiuni imaginare pe umerii lor si nici nu-i face sa se simta sclavi pe plantatie. Nu vei reusi decat sa nasti frustrari si antipatii.
  • Pentru a crea o stare de confort si a spori increderea subordonatului in tine, fa-ti un obicei din a-ti lauda colegii in vazul tuturor si din a-i critica intotdeauna in particular, cu usile inchise.
  • Arata-ti respectul si interesul fata de ideile venite din partea lor. Incurajeaza-i sa participe la discutii si sa vina u solutii optime pentru ca rezultatele sa fie cat mai bune.
  • Din cand in cand, implica-ti subordonatii si in altfel de activitati, pentru a preintampina aparitia rutinei si autosuficientei.
  • Sefii, ca si parintii, nu ti-i poti alege. Asadar, gandeste-te cum sa faci sa ai intotdeauna o atitudine pozitiva si sa fii un exemplu pentru cei din echipa ta.

Fa tot posibilul sa fii la acelasi nivel cu ei. Nu te urca pe un piedestal, nu te izola, fii deschisa oricarei comunicari si, mai intai de toate, fii obiectiva.

Cu toate astea, nu te deda niciodata la barfe cu subordonatii. Nu incuraja discutiile pe la colturi, ba mai mult, interzice-le cu desavarsire. Un sef care participa alaturi de angajatii sai la barfa, oricat de nevinovata ar fi ea, nu face altceva decat sa le dea acestora apa la moara. Iar la primul conflict cu ei, va ajunge, la randul sau, subiect de barfa.

Daca vrei sa fii respectata si apreciata, nu pleca urechea la complimente si dulcegarii gratuite. Daca iti prind punctul slab, vor profita din plin de el.

Accepta intotdeauna adevarul ca unitate de masura.

Fii obiectiva, nu te lasa manipulata de eventuale simpatii sau antipatii. E adevarat, nu-i poti iubi pe toti la fel, dar la serviciu, toata lumea este pe aceeasi pozitie si trebuie judecata cu aceeasi unitate de masura.

Fii sincera cu ei, in felul acesta impunandu-le sa fie sinceri la randul lor cu tine.

Daca subordonatii tai sunt in conflict cu alti angajati sau sunt jigniti de catre acestia, desi dreptatea este de partea lor, ia-le apararea. Ii vei castiga definitiv de partea ta.

Comments

comments

Leave a Reply