
Afacerile se fac cu o mână de fier și o minte brici. Când mâna de fier este îmbrăcată în catifea, iar inteligența merge la braț cu frumusețea, rezultatul nu poate fi decât minunat.
Este o femeie tânără, frumoasă, cu o carieră și o familie de invidiat. În plus, este într-o perpetuă activitate, încât ai impresia că pentru ea ziua are 48 de ore. Totuși, nu uită să se bucure din plin de viață. Așadar, să aflăm din secretele Biancăi Dăncilă…
Cine este Bianca Dăncilă?
Sunt expert în marketing online, iar după ce am adus proiectul tocmai.ro de la stadiul de start-up la top 3 site-uri în România, mi-am lansat propria regie de publicitate online și agenție de marketing online, sub brandul GripADs. Totuși, aș vrea să se știe că la aceste rezultate în carieră au contribuit fiica mea de patru ani și soțul meu iubitor. De asemenea, pasiunea pentru natură și sportul în aer liber m-au ajutat să îmi păstrez echilibrul, optimismul și armonia. Sunt o persoană foarte pozitivă și veselă, iar viața mea de azi se datorează faptului că eu cred că visurile se împlinesc întotdeauna. Așa că ai mare grijă ce îți dorești!
Cum a apărut ideea proiectului tocmai.ro și ce a însemnat el?
Proiectul a însemnat botezul și maturizarea mea profesională. Proaspăt ieșită de pe băncile facultății, am primit șansa de a fi project-managerul acestui site. Azi, sunt foarte recunoscătoare managementului care mi-a oferit șansa de a învăța și a trăi mai multe decât în cadrul unui MBA (Master of Business Administration). Tocmai.ro a însemnat pentru mine și transformarea pasiunii pentru marketing într-o profesie practicată la un nivel foarte avansat. Apoi, cu know-how-ul deja dobândit despre administrarea unei afaceri, am resimțit pasul spre antreprenoriat ca o evoluție naturală a carierei mele. De fapt, GripADs s-a născut din pasiunea mea pentru marketing și publicitate, combinate cu nevoia reală din piață pentru servicii de calitate.
Ce înseamnă mai exact marketingul online?
De fapt, echipa GripADs ajută companiile să fie mai ușor de găsit pe internet, ajută brandurile să interacționeze mai ușor cu potențialii clienți și chiar să vândă mai mult cu ajutorul site-ului și al mediului online. Oamenii nu mai au timp de pierdut la cumpărături prin centrele comerciale, motiv pentru care au nevoie
să găsească orice la un clic distanță. Așa se explică noul val de creștere a comenzilor online din partea locuitorilor marilor orașe.
Dacă n-ai fi lucrat în acest domeniu, pentru ce profesie ai fi optat?
Sunt o persoană foarte creativă și independentă, îmi place viața boemă, motiv pentru care marketingul și viața în Sibiu mă ung la suflet. Consider că excelența profesională se poate atinge în orice colț al lumii, chiar și în vârful muntelui. Totuși, periodic renunț la marketing și îmi redecorez casa, îmi pictez haine, îmi fac câteva haine de suflet… doar ca să îmi descarc dozele de creativitate. Deunăzi, savuram o cafea pe plajă, fiica mea își făcea somnul de frumusețe lângă mine, iar eu sorbeam din priviri o revistă de design interior și făceam schițe și planuri. Sunt convinsă că va veni și acea zi în care voi transforma și această pasiune într-un business.
Când ai pornit pe cont propriu și de ce?
Copilul este cea mai bună aplicație mobilă de management al timpului (râde). După ce am avut-o pe fiica mea, Aura Natalia (2011), am realizat cât de repede zboară timpul și cât de multe dorințe de împlinit am pe lista mea. Așa am fost nevoită să trec la acțiune, pe când avea ea doar opt luni. A fost o perioadă foarte dificilă emoțional, fiindcă nu mi-a fost ușor să mă despart de Natalia pentru a deveni antreprenorul care hrănea din prima lună încă cinci angajați. Am omis faptul că am început afacerea cu un credit financiar, care nu mi-a permis să fiu pe pierdere nicio zi.
Ai numai 29 de ani. Cât de greu este pentru o femeie să răzbată în lumea afacerilor, o lume a bărbaților? Tinerețea și frumusețea sunt niște avantaje sau dimpotrivă?
La 22-23 de ani, mi s-a părut foarte greu să ai un cuvânt de spus ca femeie în lumea de business. Totuși, eu lucrez de la 18 ani în mediul de afaceri fiindcă știam că am nevoie de experiență pentru a obține un job foarte bun după facultate. Și chiar așa a fost, experiența din studenție m-a ajutat să prind de tânără un job de management.
La 29 de ani, am învățat să văd doar partea plină a paharului, chiar și când a rămas o picătură de apă în pahar. Am învățat să îmi folosesc ca avantaje tinerețea și frumusețea. Chiar recent am primit un feedback de la evaluatorii speech-urilor unei conferințe, în care îmi spuneau că sunt un magnet pentru audiență fiindcă e o plăcere să se uite la mine, am un timbru vocal plăcut și vorbesc din experiență, din ceea ce am trăit.
Cât despre afacerile cu bărbați versus femei, consider că este mai valoros ceea ce ai în minte și modul în care reușești să îți vinzi ideile. Această regulă nu e valabilă în țările în care femeile nu au aceleași drepturi cu bărbații.
Ești implicată într-o mulțime de activități, care de care mai solicitantă. De tine și de familie când ai timp? Cum te relaxezi?
E foarte adevărat că am o agendă foarte plină, lucrez între 8 și 12 ore pe zi când sunt la biroul din Sibiu – și poate chiar mai mult când sunt în deplasare. Totuși, armonia și echilibrul sunt cuvintele mele cheie, iar pentru a obține asta mă detașez total de afacere în orele rămase. Regula casei Dăncilă este că, după ce ne reunim ca familie, nu vorbim despre muncă (decât dacă avem de luat decizii importante). În timpul liber, facem tot felul de activități distractive și relaxante, cum ar fi: merg cu Natalia la kickboxing, ne plimbăm toți în parc cu rolele, cu bicicletele, urcăm iarna la Păltiniș la schi, mergem în parcul de cățărat, la muzee, circ, shopping, mergem la echitație, la înot.
Timpul liber dintre muncă și odihnă evit să îl dedic activităților casnice, prefer timp de calitate cu familia mea, să ne bucurăm de viață și unii de alții. Timpul meu este dimineața între 5 și 9 sau seara după ora 21. Când sunt în deplasări, mai fur puțin timp pentru mine. Indiferent de ora la care reușesc să mi-l iau, vă asigur că e atât de important să îl folosesc înțelept și pe sufletul meu!
Ce factori te-au ajutat în parcursul tău ascendent?
Firea mea este principalul ingredient pentru ceea ce sunt azi. Am fost mereu o luptătoare și am învățat că nu trebuie să aștept de la părinți/iubiți/prieteni să îmi ofere pe tavă ceea ce îmi doresc.
Apoi, valorile mele și dezvoltarea de relații profesionale și personale doar cu oamenii cu care împărtășesc aceleași valori și principii. Cred mult în construirea de relații de calitate, doar alături de acești oameni poți păși spre succes.
Când ai momente dificile, cum reușești să mergi mai departe?
Momentele dificile în mintea mea se numesc provocări. Ele sunt doar niște trepte care ne arată drumul spre succes. De asemenea, mai știu că, după fiecare moment dificil, răsare un soare mai frumos și mai puternic. Fără aceste momente dificile, nu aș fi ajuns să fiu cine sunt azi, nu mi-aș fi învățat lecțiile. Azi, în clipele dificile, deschid ochii mai bine și mă întreb ce lecție vrea să îmi arate viața acum.
Care e lecția pe care ai extras-o în toți acești ani?
Au fost o serie de experiențe intense în ultimii ani, dar cea mai bună lecție este: „Să nu renunți niciodată!“ Cu siguranță, primii ani de antreprenoriat nu sunt ușori pentru nimeni, la fel cum nici următorii nu mă aștept să fie lejeri. Totuși, acum știu că există soluții pentru orice situație.
Cum îți crești fetița? Ce vrei să în-țeleagă din toată „zbaterea“ ta?
Părerea mea este că un copil are nevoie de diversitate de activități educative și diversitate de oameni frumoși de la care să învețe ceea ce îi place. Mulți mă acuză că nu stau 24 de ore din 24 cu copilul meu, dar eu consider că absența mea moderată o ajută să se dezvolte mult mai armonios.
Dacă ar fi să mulțumești cuiva, cui i-ai fi recunoscătoare?
Pare deja un clișeu, dar vreau să le mulțumesc părinților mei pentru ceea ce sunt azi. Ei mi-au oferit baza, pe care am reușit ulterior să construiesc după propriul plac. Știu că de multe ori nu au fost de acord cu alegerile mele, dar mi-au respectat deciziile și m-au asigurat că, oricât de mult greșesc, ei mă vor aștepta mereu cu brațele deschise. E fantastic să ai dragostea necondiționată a oamenilor dragi.
Chestionar fulger
Mare sau munte? Munte – e mai aproape de Sibiu, liniștit, fără internet.
Orașul meu de suflet e… Roma – romantism, istorie, modă.
Filmul meu preferat este… „Mănâncă, roagă-te, iubește“ – de fiecare dată când îl văd, îl înțeleg total diferit.
Cartea care mi-a marcat existența este… „Fetele rele obțin tot ce vor, fetele bune nu pierd nimic“, de Ute Ehrhardt. E o carte pe care am citit-o cu foarte mulți ani în urmă. M-a făcut să îmi văd atuurile ca femeie, capacitățile, talentul, pofta de viață. Să înțeleg cât de binecuvântate suntem că ne-am născut femei.
Felul meu de mâncare preferat… cireșele – le ador.
Important într-o relație de iubire, într-un cuplu este… încrederea e pe locul doi într-o relație de cuplu, iubirea e obligatorie.
Se poate considera că ai reușit atunci când… ești autentic și în armonie cu tine. Succesul ți-l măsori în raport cu tine, cu visurile și valorile tale.
Important în creșterea și educația fetiței mele este… să își câștige independența și să își urmeze visurile. De fiecare dată când vine să îmi ceară ajutor, eu doar îi amintesc: „Fetele niciodată…“, iar ea continuă: „Niciodată nu se dau bătute“ și pleacă în căutarea soluției.
Citește și:
Mihaela Călin: 8 Martie este ziua ieșirilor cu fetele!
Florentina Fântânaru: Iubirea nu ține de morală și nici de vârstă
Ioana Maria Moldovan: Imaginea mea a crescut frumos și lin
Articol preluat din ediția de august 2015 a revistei Femeia.
Autor: Cătălina Oprea
Foto: arhiva personală