Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Bianca Popa: Dorința de a lucra e prezentă mereu

Bianca Popa: Dorința de a lucra e prezentă mereu

Bianca Popa a învățat să-și facă singură obiectele pe care și le dorea întrucât nu le găsea nicăieri exact așa cum și le imagina. Cu un talent înnăscut de a „citi“ în profunzime dorințele oamenilor dincolo de cuvinte, astăzi își folosește toată imaginația pentru a crea decorațiuni și cadouri pentru evenimentele deosebite din viețile celorlalți.

Să lăsăm publicul să te cunoască mai bine… Cine ești tu?

Sunt Bianca Popa și am 28 de ani. Sunt fost traducător de profesie, proaspătă mămică și artist handmade de când mă știu. Proiectul meu de suflet, Creative Life, e activitatea căreia îi aloc tot timpul meu liber, toată imaginația și tot entuziasmul.

Bianca Popa

Cum ai ajuns să faci lucruri handmade? De unde ai învățat?

Personalizez lucruri încă de mică, acum doar conturez ceea ce s-a născut în copilărie. Am pornit realizând lucruri pentru mine, pe care mi le doream, dar nu le găseam nicăieri exact așa cum mi le imaginasem. Cu timpul, dorința de a face asta a crescut și așa am realizat că este ceea ce-mi doresc pe viitor. Mă hrănesc cu fiecare proiect și mă ajută să mă dezvolt. Gama de cadouri și decorațiuni pe care eu o realizez este destul de variată, de la cadourile cu tematică de sărbători la torturi din pamperși sau dulciuri, aranjamente florale parfumate, coronițe din flori artificiale, bentițe, brâuri, seturi de mireasă, decorațiuni pentru nunți, botezuri, la seturi pentru tăierea moțului, tăvițe pentru micul dejun sau seturi de ceai personalizate cu mesaje. Am învățat singură tot ce știu și am încercat mereu să-mi îmbunătățesc tehnicile.

E mai mult business sau e mai mult pasiune? În ce măsură?

Pentru moment, aș spune 50/50%. Ca să ajungi la business e cale lungă, presărată cu multă pasiune; altfel, n-ai cum. Pasiunea e baza.

Ce înseamnă pentru tine să faci obiecte pentru momentele speciale ale celorlalți? Care sunt satisfacțiile pe care le ai?

Cea mai mare satisfacție este când fac oamenii fericiți prin creațiile mele, când ies lucruri din mâna mea așa cum și le doresc și cum și le imaginează. Atunci când reușesc să conturez momentele speciale ale celorlalți, mă simt împlinită și fericită. Cea mai mare satisfacție o reprezintă încântarea celui care primește obiectul creat de mine. Faptul că îi văd fericiți nu poate decât să mă facă și pe mine la fel.

Cum ți-ai caracteriza obiectele pe care le faci?

Am încercat dintotdeauna să fiu originală și să realizez de fiecare dată o creație unică. Fiecare lucrare reprezintă de fapt o poveste transpusă în realitate prin viziunea mea. Unicitatea acelei creații se reflectă în fericirea și mulțumirea lor de a avea un obiect de suflet creat doar pentru ei.

handmade, botez

Care sunt sursele tale de inspirație?

Dacă-ți spun că visez noaptea, mă crezi? (râde) La modul cel mai serios, sunt zile când mă trezesc cu o idee în minte pe care abia aștept s-o pun în practică. Inspirația vine din discuțiile cu oamenii, călătoriile pe care le fac și creațiile artiștilor pe care îi întâlnesc, din imagini și din tot ce întâlnesc în viața de zi cu zi. Practic, mă inspir din lucrurile mărunte și din tot ce mă înconjoară.

Ce materiale folosești?

Îmi place mult să lucrez cu materiale diverse, cum ar fi florile artificiale, lemnul, sticla, dar și pamperși și jucării, montându-le în diverse aranjamente, perfecte pentru întâmpinarea bebelușului, la botez sau baby shower (n.r. petrecere de bun-venit a nou-născutului, realizată înainte de nașterea acestuia). Dar îmi place să diversific.

Bianca Popa, decoratiuni, cadouri

Poți lucra oricând sau ai nevoie de o anumită stare?

În principiu, pot lucra oricând, mi-am îmbunătățit acest aspect de-a lungul timpului. Îmi place atât de mult ceea ce fac, încât nu am nevoie să intru într-o stare anume de lucru, efectiv vine de la sine. Dorința de a lucra e prezentă mereu.

Cât e talent și cât e muncă în ceea ce faci?

Una fără alta nu merge. Eu sunt recunoscătoare că am fost înzestrată cu acest talent, dar, fără muncă, perseverență, îmbunătățirea permanentă a tehnicilor, ore petrecute față în față cu obiectul pe care dorești să îl decorezi, nu funcționează.

Ai o „operă“ de suflet? Care e povestea ei?

Da, tot ceea ce mi-am creat singură pentru nunta mea. Opera de suflet aș putea spune că este căsuța de dar, care arată ca o căsuță adevărată, desprinsă din imaginația mea, pe care doresc s-o transpun cândva într-una reală, la fel precum cea lucrată în miniatură.

Ai primit vreo comandă mai stranie? Ne poți povesti care a fost provocarea?

Primesc provocări zi de zi și-mi plac extrem de mult pentru că mă forțează să ies din rutină și să creez mereu. Una dintre ele a fost o coroniță de vrăjitoare realizată din trandafiri negri, fulgi, pene, cu o notă dramatică, care mi-a pus mintea la contribuție și m-a făcut să fac și altceva, în alt stil.

Un strop de iubire, unul de feminitate…? Care este „rețeta“ ta pentru a cuceri inimile clienților?

N-am o rețetă, ci un comportament pe care mie mi-ar plăcea să-l întâlnesc atunci când cumpăr ceva de la cineva. Ascult cu atenție detaliile cu privire la ce își dorește fiecare, cer informații ca totul să iasă cum își imaginează, îi țin la curent cu starea obiectului, trimit poze la final și încerc să păstrez totul într-o notă prietenoasă.

Pe Bianca o găsiți aici: www.facebook.com/Creativehandmadelife

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iunie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns