Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Bianca Tudor: Iubește viața și te va iubi și ea!

Bianca Tudor: Iubește viața și te va iubi și ea!

În prezent fondator Elite Business Women și managing partener More Solutions, Bianca Tudor și-a început cariera la 19 ani în cadrul ING Bank.

La 22 de ani, preocupările ei legate de leadership încep să prindă contur când se implică în Organizația Globală Junior Chamber Internațional, ajungând director de training și dezvoltare personală, iar mai târziu – board member. Ulterior, în 2012, s-a alăturat inițiativei Equality Pays Off, în cadrul Comisiei Europene, proiect desfășurat atât în București, cât și la Viena. Această ultimă experiență, coroborată cu cea de business acumulată în calitate de director regional pentru The Alpha Group Internațional, a transformat-o într-una din cele mai tinere antreprenoare de succes din România.

Cine ești tu, Bianca Tudor, dincolo de toate reușitele profesionale?

Sunt ceea ce aleg să fiu în fiecare moment, sunt ceea ce gândesc, sunt oamenii cu care mă conectez, sunt emoție. Dacă mă gândesc la Bianca omul, acesta este: iubitor de frumos în toate formele lui, pasionată de sport, pe care-l practic cu regularitate. Nu uit să menționez despre pasiunea mea pentru călătorii fiindcă îmi oferă posibilitatea cunoașterii de oameni noi, culturi noi și amintiri frumoase pentru suflet. Bianca antreprenoarea este permanent grăbită și cu sete de cunoaștere, concentrată pe proiecte cu impact la nivel de comunitate, naționale și internaționale, o fire efervescentă, ambițioasă și 100 % dedicată în ceea ce întreprinde.

Care au fost momentele-cheie din viața ta, din copilăria ta care te-au determinat ca, la 19 ani, să începi o carieră în ING?

Ce perioadă frumoasă copilăria mea! Frumoasă pentru că în mare parte am fost crescută de bunici, cu parfum de iarbă, nuci coapte, orez cu lapte, cu sunetul pădurii și al râurilor repezi din zona de munte (Costești, jud. Dâmbovița). Mai târziu, în școala generală, am făcut dans, aveam trupa mea de dans, eram jurnalist la revista școlii, „Diaconul Coresi“, le luam interviuri profesorilor, moderam balurile de final de an. Îmi doream să fiu acolo unde se întâmplau lucrurile, să fiu printre primii, dacă nu chiar prima. După liceu, foarte ambiționată de nota mare de la bac, am decis să mă mut la București, la Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene. În a doua lună de facultate, mi-am zis că nu doresc să fiu ajutată de părinți în plata studiilor, așa că mi-am folosit cunoștințele. Auzisem de ING, am trimis un CV și am fost chemată la interviu pentru un post part-time de data entry operator. Așa am intrat în ING, unde am rămas timp de cinci ani.

Povestește-mi cum ai ajuns fondator Elite Business Women și managing partener More Solutions. Prin ce dificultăți ai trecut și ce ai învățat din ele?

Cred că cele mai grele momente au fost când simțeam că pot mai mult și nu aveam șansa să o fac în compania unde lucram. Am fost la multe interviuri interne în ING pentru un post la HR, ca personal assistant pentru CEO, chiar și un post la centrul de servicii de la Cluj. Era o perioadă în care nu mă mai regăseam la locul de muncă. Îmi amintesc că m-a sunat mama și mi-a spus: „Dacă nu poți, te întorci acasă și facem ceva împreună, deschidem noi o afacere!“ Pentru mine era ultima soluție, visul meu de a avea o carieră, de a avea impact la scară largă era așa de departe! Am trimis în perioada aceea sute, nu exagerez, sute de CV-uri, am susținut zeci de interviuri în multinaționale, nu mă regăseam nicăieri. Am plecat pentru un salariu ceva mai mare la o altă multinațională, pentru un an și jumătate, timp în care am decis că vreau să mă dezvolt și în afara companiei. Așa am intrat într-un ONG, Junior Chamber International București, ca membru, ulterior ca trainer și director de training și dezvoltare personală. Fugeam de la birou seara la al doilea job, la JCI.

Ce te-a determinat să renunți la o carieră promițătoare în sfera multinaționalelor și să lupți pentru dezvoltarea antreprenoriatului românesc feminin, a unei comunități a femeilor de afaceri?

Angajată fiind deja de șapte ani în companii multinaționale, am devenit conștientă că în cadrul lor sunt mai puține femei în poziții de conducere. Am studiat fenomenul, denumit Balanced Gender Boards, am creat ceva prezentări pe tema aceasta și am rugat JCI să îmi permită să particip la un workshop internațional ținut la București, denumit Equality Pays Off, workshop susținut de Comisia Europeană împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României. La acest workshop, am susținut pentru prima dată una din prezentările mele pe tema Balanced Gender Boards. Ideea principală era că există 13% femei în poziții de board la nivel european și, ca răspuns la aceste nevoi, am propus fondarea unei Organizații Internaționale de Leadership Feminin. De aici a început totul: căutări, conectări cu diverse persoane pe LinkedIn, cărora le prezentam proiectul meu în dorința de a găsi un investitor. A apărut un investitor, mai târziu partener pentru Female Leadership Organisation, mi-am dat demisia din multinațională ca să mă ocup de acest proiect ca voluntar, până ce proiectul creștea și puteam avea salarii. Un an și jumătate mai târziu, am lansat Female Leadership Organisation, împreună cu partenerul din Africa de Sud. Și aici se schimbă totul, pentru că partenerul meu dorește să schimbe structura organizațională, am primit un e-mail cu o notificare de schimbare, cu mențiunea că, dacă nu sunt de acord, sunt liberă să ies din proiect. A fost o lovitură pentru mine, am învățat foarte multe de aici și am decis că lucrurile neclare, oamenii fără cuvânt și coloană vertebrală nu sunt pentru mine. Opt luni mai târziu, cu tot know-how-ul acumulat în perioada aceea, am fondat Elite Business Women, o organizație internațională pentru femeile antreprenor prezentă în șase orașe din România și în trei țări: România, Portugalia, Marea Britanie. Tot în cadrul Elite Business Women avem ca parte a activității noastre consultanța pentru afaceri și, împreună cu alți doi parteneri, am fondat More Solutions, o firmă de consultanță de afaceri.

Ce te-a motivat de-a lungul anilor să fii atât de activă profesional?

Sunt un om extrem de determinat și activ. Am înțeles că eu sunt singura care poate să îmi îndeplinească toate obiectivele. Însă, cel mai important, afacerea este o extensie a mea, ceea ce fac fac cu mare pasiune, cu motivație și responsabilitate față de oamenii care aleg să ne urmeze.

Cum consideri că ar trebui să fie definită o femeie în ziua de azi?

Cred că o femeie din ziua de azi trebuie să fie o femeie modernă. Femeia modernă arată fundamental diferit față de cea din generațiile anterioare. Pentru prima dată în istorie, suntem capabili să îmbrățișăm faptul că viețile noastre sunt multidimensionale. Facem lucruri care ne plac, lucruri care ne inspiră și, în acelați timp, ne urmăm pasiunile și muncim.

Cum depășești zilele proaste, eșecurile?

Pentru mine, eșecul nu este o opțiune, nu există. Sunt provocări pe care le îmbrățisez cu deschidere pentru că mă ajută să cresc, să mă dezvolt personal, totul pornește din interior, nu poți să crești profesional frumos sau să te împlinească această creștere dacă nu ești în echilibru cu tine. Până acum, cele mai mari încercări au adus cele mai mari schimbări profesionale și personale. Pe soțul meu l-am cunoscut într-o perioadă de mari încercări, de exemplu. Nu uita de tine, fii bun cu tine, învață din greșeli și mergi mai departe, aceste lecții de viață le-am urmat!

Ce faci pentru a te echilibra în interior astfel încât să faci față stresului cotidian?

Alerg dimineața, ascult muzică de obicei când alerg, mă conectez cu persoanele dragi, gătesc uneori.

Ce sfat i-ai da unei tinere aflate la început de carieră?

Să fie dinamică, să participe la cât mai multe acțiuni și evenimente. Să lucreze ca voluntar într-un ONG, JCI sau Aiesec sunt foarte bune, să lucreze cu un mentor, să se înconjoare de oameni de la care are de învățat, să se asculte pe ea și intuiția ei, să știe ce vrea, să fie hotărâtă, să nu se descurajeze, toate sunt etape inevitabile ale vieții, care te ajută să crești. Să își urmeze pasiunea și visul, să se premieze atunci când reușește și să iubească viața. Dacă tu iubești viața, și viața te va iubi pe tine!

Unde și cum te vezi peste cinci ani?

Văd Elite Business Women prezentă la nivel internațional pe mai multe continente, depășind granițele Europei. Mă văd un deschizător de drumuri, o femeie antreprenor care ajută femeile antreprenor, care militează pentru egalitate de șanse, leadership feminin, diversitate. Un factor important în zona de antreprenoriat feminin și leadership feminin.

Citește și:

Ioana Grindean, antrenoarea de filantropie

Iolanda Stăniloiu, între înțelepciune și vis

Christine Schillings: Mergi mereu înainte, îndrăznește!

Articol preluat din ediția de noiembrie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Nicoleta M Dumitrașcu
Foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns