
Make-up artist cu rezultate impecabile de aproape un deceniu şi vocea puternică a trupei Camioane în mulţime, Carmen Dincă a reușit să îmbine perfect televiziunea cu muzica și… machiajul. Are talent cu carul, o poveste de viață din care ai ce învăța şi planuri pe măsură!
A cântat zece ani în corul de copii al Radioteleviziunii române, a urmat Şcoala Superioară de Jurnalistică pentru că-şi dorea să lucreze în televiziune (deşi i-ar fi surâs şi teatrul, iar la Facultatea de Relaţii Publice, cu numai 20 de locuri şi o concurenţă acerbă pe vremea aceea, a ratat admiterea prima de sub bară), a fost VJ MCM, producător de emisiune, a înființat o trupă rock în anul 2000, pe care a relansat-o anul trecut, a devenit make-up artist al unei renumite companii de cosmetice şi, în viaţa personală, soţie şi mamă a doi copii frumoşi. Ea însăși mereu surâzătoare, crede că nu există bucurie mai mare decât să aduci zâmbete pe chipul cuiva.
Dragostea pentru muzică n-are vârstă
De mică, de pe la trei ani, Carmen se vedea pe scenă, cântând. „Cântam în casă, la oglindă, cu pisălogul de usturoi de care legam un șnur. S-au aranjat cumva lucrurile și părinții mei au văzut un anunț de preselecție pentru Corul de copii al Radioteleviziunii Române. Tata nici nu s-a gândit că s-ar putea să fie mii de copii care vor acolo (era totuși cel mai bun cor al țării), el doar m-a întrebat dacă vreau să mergem la preselecție și am zis imediat DA, am fost cea mai fericită.
Ca un făcut, exact în duminica aia, lui i-a fost foarte rău și, când mi-a zis că nu mai mergem, am plâns de m-am învinețit. Până nu s-a dat jos din pat și nu m-a dus, n-a scăpat de mine.“ Avea pe vremea aceea șase ani. Chiar dacă a ajuns printre ultimii la preselecție (erau 30 de locuri și vreo mie de copii), a trecut cu bine toate probele. „Mi s-a spus tot timpul că sunt un fel de Maria Callas, că am o voce foarte puternică și cred că, dacă mă apucam de operă, ajungeam departe. Dar nu era stilul meu. N-a fost să fie, pur și simplu, rockul mi se potrivea și lucrurile s-au aranjat în direcția asta.“
Nimic nu-i întâmplător!
Când era în clasa a zecea, atitudinea spontană, dezinvoltă și vocea bună au făcut-o remarcată de Artan de la Timpuri Noi. Fără să stea pe gânduri, a acceptat să se alăture formației. „Mi s-a părut interesant să trec de la muzică cultă la rock. Am zis DA şi am nimerit într-o lume total nouă.“ A urmat o colaborare frumoasă de câţiva ani cu Direcţia 5 şi Loredana Groza, unde l-a cunoscut şi pe Emanuel Fisa, actualul coleg de trupă, alături de care a început în anul 2000 proiectul Camioane în mulțime. „Este un om extraordinar și un foarte bun muzician, cântă și la chitară, și la pian, compune piese, orchestrează, ne-am reîntâlnit și, pentru că muzical eram amândoi cam pe aceeași lungime de undă, am zis să facem o trupă.
Ne plăcea muzica asta foarte dinamică, cu multe chitare! Și am început să facem piese. Nu ne difuza nimeni la radio, pentru că nu ne încadram în stilul muzical dance, atât de în vogă pe vremea aia. Toată lumea avea ceva de comentat: ba că sunt prea multe chitare, ba că nu eram destul de sexy, de dezbrăcată, ba că nu eram blondă, nu aveam sâni destul de mari și nici n-aveam de gând să-mi pun – nu m-ar fi ajutat să cânt mai bine. Am renunțat până la urmă la proiect și am suferit mult, am intrat într-un soi de depresie.“
Machiajul, a doua pasiune
„În 2003 m-am căsătorit, în 2004 m-am hotărât să mă ocup de make-up și în 2005-2006 am terminat școala, cea mai tare academie din România pe vremea aia, am studiat dermatologie, chimie, tot ce trebuia. N-am crezut că voi face o meserie din asta, pentru că niciodată n-am fost bună la desen și, în mintea mea, make-up artiștii cei mai buni au fost arhitecți ori au terminat pictură, au simțul de lumini, umbre, suprafețe, pe când eu nici un copac nu știam să desenez ca lumea.
Am făcut-o mai mult pentru mine, nu neapărat ca să profesez.“ Dar iată că s-a ivit ocazia, Carmen a primit o ofertă de la una din cele mai mari companii de cosmetice de la noi, a dat o probă și au plăcut-o din prima! „În 2006 am rămas însărcinată cu primul copil, am născut în octombrie, am stat două luni acasă și, din ianuarie 2007, am început jobul. Nouă ani, cât am lucrat împreună, am cunoscut foarte mulți oameni, a fost frumos, pe multe femei am reușit să le înseninez, e ceva incredibil să faci cuiva o bucurie, să-i readuci zâmbetul pe chip!“
Nu uita că ești frumoasă!
Carmen e de părere că femeile sunt toate frumoase, dar, e drept, machiajul îți dă o stare de bine și te ajută să te pui în valoare. „Tristețea, problemele, neîmplinirile sunt cele care omoară frumusețea – de aceea se și spune că vine din interior, pentru că starea sufletească ți se reflectă pe chip. Culmea, cele mai frumoase femei fizic sunt și cele mai nemulțumite, vor să se schimbe, să se opereze. O femeie fericită trebuie să se accepte pe ea așa cum este, să se respecte şi să se iubească, iar asta se va vedea!“
Mai puțin înseamnă mai mult
Cele mai frecvente greșeli pe care le facem când vine vorba de machiaj vin din excesul de zel. „Femeile se machiază excesiv, inclusiv fetele tinere, prea mult fond de ten, smoky eyes dimineaţa, asocierea nuanţelor e de multe ori greșită – nu merge albastru la ochi albaştri, iar verde la ochi verzi. În locul fetelor de 20 de ani, nu m-aş machia cu nimic. Cel mai important este să avem grijă de faţă, să o curăţăm, să o hidratăm, să aplicăm o cremă cu factor de protecție solară, poate puţin fond de ten, puţin rimel şi… cam atât. E important să ai obrajii puţin conturaţi cu un blush, un gloss pe buze şi, gata, poți ieși din casă! Iar din tendinţele de sezon e bine să luăm doar ce ni se potriveşte. După părerea mea, cele mai frumoase sunt nuanțele de pământ, marourile, bejurile merg la oricine.“
Să găsim fericirea în lucruri mici!
În viață nici banii nu te fac fericit, nici frumusețea, iar suferințele prin care trecem sunt lecții pe care le avem de învățat. „Nu mi-am dorit niciodată să fiu bogată; chiar dacă mi-ar plăcea să am mulți bani, să fac tot felul de lucruri, să plec pe nu ştiu ce insulă, nu mi-am făcut din asta un scop – până la urmă, poţi fi mai fericit în două camere la bloc decât într-un palat, liniştea sufletească şi armonia sunt cele care contează. Goana după bani e sursa nefericirii pentru multă lume. Și sunt convinsă că momentele grele prin care trecem în viaţă, relațiile pierdute, suferința, ne modelează; așa ajungem să prețuim anumite lucruri și să ne schimbăm.“
Secretul împlinirii? Să vorbim mai puțin, să facem mai mult și, mai ales, să iubim mai mult. „Pe mine mă fac fericită copiii mei, în primul rând. Copiii sunt cele mai mari daruri de la Dumnezeu şi există riscul ca, în toată agitaţia asta, să nu avem timp de ei, să nu avem răbdare – ni se întâmplă tuturor, iar asta nu e bine. Și-mi mai place să ştiu că am putut să ajut pe cineva. Toţi am putea să facem mai mult pentru cei din jur şi abia atunci n-ar mai exista atâta suferinţă. De prea multe ori uităm de ceilalţi, când am putea să ne implicăm, să ajutăm în special copii care nu au părinţi – pur şi simplu să mergem la ei, să-i luăm în braţe, fiindcă au nevoie de dragoste.“
Pregătește o revenire în forţă
După concertul de relansare de anul trecut din mai au urmat repetiții, cântări la radio, iar pe 7 aprilie se pregătește un mare concert mare la Fabrica. „Avem pagina noastră de facebook, vreau să mă organizez, să-mi fac site, avem două piese noi, la «Fraiera ta» vrem să facem videoclip. Cântăm albumul nostru clasic într-o versiune rock, puțin actualizată.“
Citește și:
Ioana Grindean, antrenoarea de filantropie
Cosmin Miu, lecții de viață la înălțime
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.08/25.02.2016
Autor: Andreea Cohuț
Sursa foto: Radu Vintilescu