
Afla tot despre zona
Cartierul in care se afla blocul influenteaza in mare masura pretul casei. Chiar daca mai scoti ceva bani in plus, merita sa alegi un apartament intr-o zona curata, plina de verdeata, a carui valoare nu scade in timp, decat unul ieftin, la periferie. De asemenea, trebuie sa tii cont si de apropierea de mijloacele de transport si de piete, precum si de magazinele de unde-ti vei face aprovizionarea.
In calcul trebuie sa intre si apropierea de farmacie si policlinica, chiar daca nu esti o fire bolnavicioasa. Daca ai copii, este foarte important ca in vecinatate sa existe o gradinita si o scoala. Esti o fire sportiva? Desigur, iti place sa faci miscare si sa urci scarile. De aceea, pentru tine nu conteaza la ce nivel se situeaza apartamentul. Ei bine, aceasta activitate se poate transforma intr-o corvoada daca vii incarcata de la piata si locuiesti la etajul 10.
Alege-ti vecinii
Daca rudele nu ti le poti alege, poti opta cu ce vecini vei petrece mai mult timp decat cu matusile si unchii. De aceea, inainte de a incheia contractul de vanzare-cumparare, verifica cine iti va sta alaturi. Fiindca, oricat de frumos este cartierul si apartamentul, viata ta se poate transforma intr-un cosmar daca vei avea de-a face cu vecini petrecareti, din cauza carora nu vei putea pune ochi pe ochi, sau… procesomani, care vor cauta cu lumanarea prilejul de a te da in judecata pentru orice fleac.
Priveste in viitor
Dispui de o suma consistenta de bani si poti sa-ti achizitionezi chiar si un apartament cu 4 camere. Dar ce sa faci tu cu o casa atat de mare cand pentru tine si sotul tau ajunge si o garsoniera? Invata sa traiesti in viitor. Iti doresti o familie numeroasa? Atunci vei avea nevoie de mai mult spatiu. Vrei sa lucrezi la domiciliu? Cu siguranta, una din camere va fi transformata in birou. Dar si reciproca este valabila. Nu are rost sa iti cumperi ditamai casa, daca in viitorul apropiat si indepartat nu veti fi decat doi.
Fii atenta la varsta cladirii
Blocul este curat, iar apartamentul spatios. Esti tentata sa semnezi pe loc contractul. Nu te grabi! Verifica anul in care a fost construit imobilul. Daca este vorba de o cladire veche, e cazul sa te mai gandesti. Nu este vorba numai de riscul in cazul unui cutremur, ci si de gradul crescut de uzura al instalatiilor. E neplacut sa schimbi parchetul, sa montezi faianta si gresie si sa zugravesti toata casa, pentru ca a doua zi sa plesneasca teava vecinului de sus.
Transforma-te in detectiv
Chiar daca nu ai stofa pentru a face investigatii, gandeste-te ca sunt banii tai in joc. De aceea merita sa faci un efort si sa bati drumul pana la primarie pentru a afla care sunt proiectele de dezvoltare ale zonei respective. Informatia se obtine gratuit. Daca in vecinatate urmeaza sa se construiasca o gradina publica, este nemaipomenit, dar daca in apropiere va aparea un parc industrial…