Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Ce nu trebuie platit cu cardul de credit

Ce nu trebuie platit cu cardul de credit

Dacă ai nevoie de bani, atunci un card de credit poate părea soluţia problemelor tale financiare. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să-ţi foloseşti cardul de credit ca şi cum ar fi cardul bancar din jocul Monopoly. Chiar dacă un card de credit îţi poate îmbunătăţii situaţia finaciară, te şi poate ruina din punct de vedere financiar. Tocmai de aceea ar trebui să te gândeşti la anumite aspecte de două ori înainte a folosi cardul de credit.

Cât credit disponibil ai?

Înainte de a folosi cardul, ar trebui să poţi estima cât credit disponibil mai ai. Chiar dacă băncile importante au eliminat taxele în plus şi au impus un plafon de deductibilitate, ar trebui totuşi să nu depăşeşti acea limită. Ai putea să-ţi măreşti dobânda sau să-ţi micşorezi scorul de credit.

Citeste si:  Ce card folosesti in strainatate, de debit sau de credit?

Plata creditului ipotecar

Chiar dacă aceasta pare o soluţie viabilă pe termen scurt, nu este bine să faci un obicei din plătirea creditului ipotecar sau chiriei cu cardul de credit. Până la urmă, nu este bine să foloseşti o metodă de a plăti o datorie care va duce facerea unei alte datorii, dacă nu-ţi permiţi. 

Taxele

Dacă vrei să-ţi plăteşti taxele cu cardul de credit, va trebui să plăteşti şi o taxă de servicii, care poate fi de la 2% până la 3%. Este ceva în plus faţă de rata dobânzii cardului tău de credit. De asemenea, emitenţii cardurilor de credit vor fi mai sceptici cu privire la aprobarea unui nou card de credit dacă vor vedea că faci lucruri riscante.

Citeste si: Solutii pentru banii tai

Factura medicală

Rata dobânzii asociată cardului de credit poate face ca plata facturilor să se facă mai greu. Repet, dacă nu vei putea face plata la timp, îţi pot altera scorul de credit şi-ţi poţi mări rata dobânzii.

Taxa de şcolarizare

Cu toate că este important să-ţi continui educaţia, plătirea taxei de şcolarizare cu ajutorul cardului de credit poate face mai mult rău decât bine. În majoritatea cazurilor, nu-ţi vei putea achita soldul şi va trebui să plăteşi mai multă dobândă. 

Citeste si: Tu cate carduri ai?

Nunţi

Toţi banii pe care-i dai pe servicii sau obiecte care au legătura cu nunta trebuie restituiţii cu dobândă. În plus, este uşor să depăşeşti limita de credit, atunci când vrei să ai parte de o nuntă de vis. Asta poate duce la taxe în plus sau la suprasolicitarea cardului de credit. 

Obiecte neimportante

Este atât de uşor să-ţi foloseşti cardul de credit că nici nu realizezi cât de mult cheltuieşti. 100 lei acolo, 100 lei dincolo, şi se pot aduna cu uşurinţă 300 de lei cu tot cu dobândă. Dacă nu îţi poţi achita soldul, va trebui să suporţi mai multe taxe.

Tu pentru ce plăţi foloseşti cardul de credit?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns