Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Credit ipotecar fara avans

Credit ipotecar fara avans

Solutia este simpla – creditul punte. Afla cum poti face rost de suma necesara pentru achizitionarea unei noi locuinte, chiar daca nu dispui de bani.

Banca iti crediteaza si avansul

Daca ai un apartament pe care intentionezi sa-l vinzi pentru a-ti cumpara unul mai mare, poti solicita un credit ipotecar pentru achizitie impreuna cu unul punte. Acesta din urma este un imprumut pe termen scurt, care se acorda celor ce nu dispun de suma necesara pentru a constitui avansul solicitat de banca (25 % din pretul locuintei ce urmeaza a fi achizitionata). Cu alte cuvinte, banca te crediteaza pâna iti vinzi apartamentul si te muti in casa noua, astfel incât sa scapi de stresul ca nu ai vândut la timp locuinta veche pentru a o cumpara pe cea noua.

6 luni sa iti vinzi apartamentul

Valoarea creditului punte nu poate depasI 75% din suma evaluata a imobilului ce urmeaza a fi vândut, iar termenul maxim de rambursare a banilor este de 6 luni. Adica banca iti lasa timp jumatate de an pentru a putea sa-ti vinzi apartamentul si sa te muti in cel nou. Garantia este imobilul ce urmeaza a fi vândut. Banii din creditul punte, ca si cei din creditul ipotecar, se vireaza direct in contul proprietarului imobilului pe care doresti sa-l cumperi. Suma imprumutata poate fi rambursata anticipat, dupa ce ai vândut casa, fara ca banca sa perceapa vreun comision.

De ce creditul-punte?

  • Fiindca poti obtine un credit ipotecar pentru schimbarea locuintei si fara sa ai banii de avans.
  • Deoarece scapi de grija ca nu ai vândut la timp proprietatea si nu ti-ai cumparat imediat noua casa.
  • Pentru ca nu te grabesti sa-ti vinzi apartamentul si in acest fel sa obtii un pret prea mic.
  • Fiindca nu risti sa ramâi fara locuinta in intervalul de timp dintre cele doua tranzactii.

Creditele ipotecare la promotie

Daca te-ai hotarat sa apelezi la un credit ipotecar, este bine sa te grabesti. Pana la sfarsitul lunii martie, câteva banci acorda premii pentru cei care solicita astfel de imprumuturi. |n plus, acestea au scazut si dobanda la 7 procente la creditele pentru case si terenuri. Ai sansa de a castiga unul din premiile in valoare de 5.000 de lei, daca ti-a fost aprobat dosarul pentru creditul ipotecar, inclusive pentru creditul punte in perioada promotiei. O alta conditie este ca valoarea imprumutului sa fie de minim 30.000 de lei.

Comments

comments

Lasă un răspuns