Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Credit pentru vacanta ta

Credit pentru vacanta ta

Te apuca durerea de cap numai cand auzi cuvinte ca „dobanda”, „credit”, „comisioane”. Dar si visul tau e important, nu? Nu e chiar atat de complicat sa faci un credit pentru vacanta sau unul pentru nevoi personale. Fie pleci cu banii in mana si platesti la agentie, fie obtii un card (o varianta mult mai sigura). Partea buna este ca exista posibilitatea de extindere a cardului.

Pasi pentru alegerea creditului:
1. Cauta pe internet site-uri specializate in analize pentru credite (ex: www.finzoom.ro). Aceste iti vor arata, in functie de datele introduse de tine, gama din care poti alege.

2. Fii atenta la DAE (dobanda anuala efectiva – contine o componenta a ratei dobanzii si o componenta a celorlalte costuri aferente creditului acordat, cum ar fi costuri de administrare, de pregatire a documentelor de credit, de asigurare a creditului etc.).

3. Atentie daca dobanda este fixa sau variabila – doar nu vrei sa platesti dublu dupa cateva luni.

4. Fa-ti card de credit. O sa te coste ceva si emiterea cardului, dar merita si esti mai in siguranta. E o varianta moderna si foarte practica: il poti folosi aproape oriunde in lume, chiar fara a plati comision.

5. Afla mai multe, chiar si de acasa de pe internet, despre tarifele practicate de banca: comisionul de deschidere a contului de card si cel de emitere a cardului, taxa anuala de administrare a contului, comisionul pentru retragerile de numerar de la diverse bancomate, cat ti se percepe pentru un nou PIN, care sunt dobanzile daca depasesti perioada de gratie.

6. Actele-tip iti vor fi furnizate de banca, atunci care te hotarasti sa pornesti la drum cu creditul. Intocmirea dosarului cu actele necesare se poate rezolva in 2 zile, daca faci repede rost de: copie dupa buletin, o factura de utilitati, adeverinta de salariu standard.

7. In cazul cardului de credit, trebuie sa ai si o cerere de emitere a cardului si contractul complet si semnat.


De ce credit pentru vacanta si nu pentru nevoi personale?
Creditele pentru nevoi personale sunt ceva mai convenabile, in sensul ca banii obtinuti pot fi cheltuiti dupa bunul plac, fara a-i justifica in vreun fel.

Creditul de vacanta presupune ca o parte din suma imprumutata, daca nu toata, va intra automat in contul agentiei. Creditul va fi insa mai mic, pentru ca daca vei alege un sejur, vei putea beneficia de reduceri, asigurari, asistenta turistica gratuita, sau perioade de gratie la ranbursarea banilor.

  • Atentie la dobanzi si comisioane! Pot fi diferente serioase nu numai intre tipurile de credite, dar si intre cele cateva banci care ofera credite pentru vacante. Alege numai dupa o cercetare atenta a pietei, mai ales in perioadele in care apar ofertele promotionale.

Ce agentie alegi?
In cazul creditului de vacanta, unele banci iti impun agentia de turism la care sa apelezi. Poti selecta una dintre bancile la care doresti sa faci creditul si sa vezi dupa aceea daca vei fi obligata sa lucrezi cu o anumita agentie. In cazul in care alegi varianta creditului pentru nevoi personale, nu-ti ramane decat sa incasezi banii si sa pleci in vacanta in ce formula vrei tu.

Pentru creditul de vacanta procedura este foarte simpla: in urma intalnirii cu functionarul de credite de la banca, se stabileste pachetul de servicii si se discuta modalitatea de finantare (plata ulterioara in maximum 24 de rate sau in avans, in 5 pana la 12 rate).

Unde pleci in vacanta?
Cele mai exotice destinatii sunt Dubai, Tenerife, Mallorca, Cuba si Maroc, insa la fel de cautate sunt si Grecia, Italia, Franta, Egipt, Spania. Un pret mediu pe sejur de 7 zile cu demipensiune, cu avionul, ar fi aproximativ 600-700 de euro, iar daca pui la socoteala faptul ca poti gasi o gramada de suveniruri sau tentatii neprevazute, cu siguranta te vei imprumuta de 1.000 de euro. Ce bine o sa te mai distrezi cu banii astia! Iar cand vei plati ratele, n-o sa te intristeti, ca doar stii ca vacanta ta a facut toti banii!

Comments

comments

Lasă un răspuns