Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Creditele de refinantare

Creditele de refinantare

Bancile au lansat de curand un nou produs – creditele de refinantare. Astfel, ai posibilitatea de a achita imprumutul in lei, contractat in urma cu ceva vreme, cand dobanda reala depasea 25 de procente, cu unul croit pentru buzunarul tau, a carui dobanda sa nu sara de 15 la suta.

Cand apelezi la astfel de credite?

Poti opta pentru o perioada de creditare mai lunga si implicit pentru o valoare mai mare a imprumutului? Si se cer mai putine garantii si se ofera dobanzi si comisioane mai mici? Nu ezita sa apelezi la serviciile altei banci pentru un credit de refinantare. Astfel, vei achita vechiul imprumut printr-un nou credit, obtinut in conditii mai avantajoase. Chiar si o diferenta care poate parea foarte mica a ratei dobanzilor iti va aduce economii importante daca iti innoiesti imprumutul. In plus, obtii o suma mai mare de bani, cu care iti acoperi integral nevoile financiare, fara sa apelezi la alte credite, care ti-ar dezechilibra balanta lunara.

Cum procedezi:

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa ceri acceptul bancii care ti-a acordat initial imprumutul. Fara aceasta aprobare nu vei putea sa obtii noul credit. Poti apela la o refinantare a creditului de nevoi personale, pentru achizitionarea unui autoturism, a celui imobiliar sau ipotecar. In cazul imprumuturilor cu garantii ipotecare, de regula, institutia bancara care acorda noul credit solicita reevaluarea imobilului. De asemenea, este nevoie de anularea vechii ipoteci si crearea ipotecii de rang II in favoarea noului creditor.

Asigurare de viata sau pensie privata?

Legal vorbind, aceste doua tipuri mai au inca nevoie de reglementari clare. Numai tu poti decide, analizand particularitatile specifice celor doua polite. In principiu, o asigurare de viata cu capitalizare si risc de supravietuire, care are si o componenta investitionala, poate compensa, la maturitate, o parte din veniturile tale de la pensionare, daca aceasta expira in momentul pensionarii.

Salariu intreg pentru urgentele medicale

Urgentele medico-chirurgicale se platesc in cuantum de 100%, potrivit dispozitiilor art.108, alin. (2) din Legea nr.19/2000, privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare. Procentul de 100% se stabileste din baza de calcul, ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu, pe baza carora s-a datorat sau, dupa caz, s-a achitat contributia individuala de asigurari sociale in lunile respective. Daca stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, procentul se stabileste ca medie a veniturilor lunare la care s-a datorat/achitat contributia de asigurari sociale din lunile respective ori, dupa caz, venitul lunar din prima luna de activitate, pentru care s-a stabilit sa se plateasca contributia de asigurari sociale.

Comments

comments

Lasă un răspuns