Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Cu cardul la cumparaturi

Cu cardul la cumparaturi

Avantaje

De curand, ai primit un telefon de la banca. „Nu doriti sa va faceti un card de credit? Avem conditii foarte avantajoase”. Si vocea blonda a inceput sa enumere: perioada de gratie de 50 de zile, timp in care nu platesti dobanda, commission zero la cumparaturile facute cu cardul, dobanda aplicata fractional numai pentru intervalul in care se utilizeaza banii.

Si avantajele curg: card emis gratuit, extrase lunare de cont trimise acasa, posibilitatea de a utiliza cardul si la cumparaturi pe internet doar pe site-urile romanesti, dar si in strainatate, la cumparaturi sau retrageri de bani de la bancomate, suma fiind transformata in valuta respectiva, la curs BNR etc.

Pentru a obtine un astfel de card de credit nu trebuie sa fii client al bancii respective si nu este nevoie sa te gireze cineva. De asemenea, nu este necesar sa-ti faci asigurare de viata sau depozit colateral.

Dezavantaje

Dobanda la sumele imprumutate prin intermediul cardului este cu mult mai mare decat la creditele de nevoi personale. Daca in primul caz vei plati o dobanda anuala de 28 la suta, in cel de-al doilea, daca ai noroc si de vreo promotie, vei achita o dobanda fixa de 13,5 procente. Oricum, in mod obisnuit, dobanzile la creditele de nevoi personale sunt de circa 21 de procente. Cat priveste timpul pentru emiterea cardului, acesta este de 10 zile lucratoare, adica tot atat cat este nevoie pentru aprobarea creditului de nevoi personale. Un alt dezavantaj este tentatia de a utiliza cardul, care se realimenteaza cu suma rambursata, mai mult decat te tine plapuma, rezultatele, putand sa le observi lunar, odata cu primirea extraselor de cont.

Conditii

Indiferent de cate garantii ai aduce, suma maxima cu care te crediteaza banca este de trei salarii anual. Dar, inainte de toate, trebuie sa dovedesti ca poti inapoia banii imprumutati si ca ai un venit lunar sigur. Cand incepi sa folosesti cardul, trebuie sa achiti lunar cel putin 5 la suta din suma imprumutata. De asemenea, exista o taxa anuala de administrare a contului de aproximativ 40 lei. In primul an, aceasta se reduce la jumatate.

Comments

comments

Lasă un răspuns