Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Cum manevrezi banii: maestra finantelor

Cum manevrezi banii: maestra finantelor

Folosesti cartile de credit numai cand e cazul si completezi soldul in fiecare luna. Ba mai mult, reusesti sa pui deoparte un procent din fiecare salariu.

Cercetezi atent optiunile de investitii, dar nu ai insomnii gandindu-te daca ai gasit intr-adevar „cel mai profitabil” fond mutual.

Pentru o femeie „inteleapta” in acest sens, banii lichizi sunt instrumente practice de trai. Punct.

Fie parintii tai au fost ei insisi maestri ai cheltuielilor istete, fie au devenit, in urma unei politici de austeritate auto-impuse.

Puncte forte

  • Poti economisi si investi pentru obiective pe termen lung, fara sa ai senzatia ca iti mananci de sub unghii sau ca esti vinovata de excese.
  • Iti imbunatatesti stilul de viata pe masura ce-ti creste venitul.

Slabiciuni

  • Te trezesti oferind amicilor sfaturi financiare nesolicitate – ceea ce poate altera relatia de prietenie.
  • Esti refractara la ideea de a cere altora consultatii – doar le stii pe toate!

Strategia ta

Desi e nobila intentia de a-ti „salva” prietenii cu comportamente banesti riscante, aminteste-ti ca pentru ei esti deja un exemplu. Lasa-i sa vina si sa-ti ceara sprijinul cand cred ei de cuviinta.

Si chiar daca-ti faci un titlu de glorie din descoperirea celor mai interesante oportunitati de investitii, nu o sa-ti cada rangul daca vei consulta un specialist in preajma deciziilor majore cu efecte pe termen lung.

Cu cine te insotesti

Esti partenera ideala pentru orice tip de comportament financiar, o adevarata calauza printre hatisurile banesti ale vietii. Exista insa si pentru tine un partener de vis, langa care viata ta va fi o placere. Ai ghicit, vorbim despre un maestru al finantelor.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns