Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Cum manevrezi banii: panicoasa

Cum manevrezi banii: panicoasa

Nu poti dormi noaptea pentru ca te framanti ca nu o sa ai din ce plati facturile. Deciziile in plan financiar te paralizeaza. Chiar si alegerea unui tip de abonament de telefonie mobila e un chin; francezul ii zice „l’embarras du choix”. Iti cumperi o masina, agonizezi o luna asupra modelului, apoi te simti vinovata vreun an, convinsa fiind ca nu trebuia sa faci deloc pasul asta.

Multi oameni sunt atenti cu banii lor, insa panicosii sunt obsedati de fiecare leut cheltuit sau investit, oricat de multi bani ar avea. Aceasta grija maladiva provine din lipsa de experienta in a administra banii, din structura ta de perfectionista, ori din faptul ca parintii au fost economi pana la extreme.

PUNCTE FORTE

  • Nu vei fi niciodata pe lista de rau platnici – iti achiti facturile inainte de scadenta!
  • Pentru a te feri de probleme, ai angajat un consultant financiar pe care il suni saptamanal si care te ajuta sa-ti administrezi banii.

SLABICIUNI

  • Problemele banesti te consuma mult mai mult decat e cazul.
  • Iti ia o gramada de timp pana te decizi; astfel, pierzi multe ocazii, cum ar fi reducerile de tot felul.


STRATEGIA TA

Ce sa faci ca sa te simti mai sigura pe tine in domeniul banesc? In fiecare zi, noteaza-ti ceea ce te ingrijoreaza si, mai ales, ce ar putea sa se intample cel mai rau daca „alarmele” tale s-ar adeveri. Vazandu-le negru pe alb, te vei simti ceva mai stapana pe problemele care te sperie.

Nu e de neglijat nici consultarea unui expert financiar, care poate sa-ti confirme daca manevrele si planurile tale sunt corecte. Cand bugetul e stabilit, nu te mai preocupa de finante mai des decat o data pe luna.

CU CINE TE INSOTESTI

  • Compatibilitati: ascetul tip Hagi Tudose, maestrul in finante.
  • Incompatibilitati: cheltuitorul, strangatorul, risipitorul.

Un om peste masura de dramuit este partenerul ideal pentru tine: nici nu o sa-ti adauge noi motive de panica (deoarce nu va cheltui mai deloc) si nici nu o sa alimenteze anxietatile monetare, cum ar fi tentat sa faca un strangator autentic.

Comments

comments

Lasă un răspuns