Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Cum ne ajută limba engleză în viața de zi cu zi

Cum ne ajută limba engleză în viața de zi cu zi

Limba engleză joacă un rol important în viața noastră cotidiană; există o mare utilitate a limbii engleze în lumea modernă. Mai mult decât atât, învățarea unei limbi noi este una dintre cele mai bune modalități de a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare și de a deschide noi oportunități în carieră.

Cu toate acestea, mulți oameni tind să treacă cu vederea importanța învățării unei limbi străine. Ei consideră că va dura mult prea mult timp și efort, ori cred că nu merită bătaia de cap. Lucrurile nu stau tocmai așa. De exemplu, la Burlington English înveți de drag foarte ușor. Lecțiile sunt bazate pe conversație, predate de profesori calificați cu vastă experiență în domeniul învățământului, iar cursurile sunt acreditate de către Ministerul Educației. Date fiind acestea, în articolul de astăzi o să-ți prezentăm câteva moduri prin care limba engleză ne ajută în viața de zi cu zi, sau cât de importantă este aceasta în general, în viața fiecăruia.

  1. Limba engleză este limba afacerilor

Engleza este limba dominantă în mediul afacerilor și a devenit aproape o necesitate ca oamenii să vorbească engleza, dacă doresc să pătrundă în câmpul muncii la nivel global. Ca rezultat, există o etichetă de afaceri unică, transmisă din generație în generație.

  1. Engleza este limba oficială a numeroase țări

Limba engleză este limba oficială a 53 de țări. Engleza se vorbește în 200 de țări din lume, fiind raportată ca limbă oficială în India, Pakistan și multe alte țări, ceea ce o face și a doua limbă majoră a lumii. De asemenea, engleza este una dintre cele mai disponibile limbi pe care toată lumea le poate învăța din copilărie pentru a progresa în viață.

  1. Engleza este una dintre cele mai influente limbi din lume

Popularitatea sa la nivel de școală a fost modelată de engleza internațională, care include țări pe diferite continente și țări de culturi diferite. Este o limbă de zi cu zi, ce poate fi folosită acasă sau la birou, implicând multe abilități de comunicare, deoarece implică vorbirea cu oameni din diverse țări, și de asemenea, multă interacțiune interpersonală.

  1. Limba engleză este limbajul internetului

Dacă vrei să afli despre lumea actuală, cunoașterea limbii engleze este o modalitate de a putea participa la tot acest conținut. Având în vedere importanța sa în rândul culturilor și nivelurilor socioeconomice, a devenit un obicei al educației în întreaga lume ca cei mici să știe să vorbească, să citească și să scrie în engleză, fie din cauza afacerilor internaționale, fie a oportunităților de muncă.

  1. Limba engleză se găsește în filme și seriale

Folosind subtitrări pentru a comunica cu mulțimea și pentru a înțelege ce se întâmplă într-o poveste sau într-un scenariu, putem seta subtitrarea în limba engleză. De fapt, în același timp, putem explora și o altă cultură urmărind filme în limba engleză cu un accent diferit. De asemenea, poți viziona filme în care se vorbește în alte limbi, cum ar fi franceză sau spaniolă, însă subtitrate în engleză.

  1. Engleza este limbajul științei

Un alt motiv pentru care te-ar ajuta să înveți limba engleză este deoarece aceasta este limba științei, aviației, computerelor, diplomației și turismului. Astfel, cunoașterea limbii engleze va crește șansele de a obține un loc de muncă bun într-o companie multinațională sau un job în străinătate. Mai mult decât atât, cunoscând limba engleză, îți poți face o reconversie profesională mult mai ușor, adică dacă simți că nu te mai regăsești în domeniul în care lucrezi, poți să-l schimbi și să te axezi pe industria în care dorești să activezi.

  1. Limba engleză se găsește în mass-media și divertisment

Limba engleză este importantă pentru accesul la mass-media și la divertisment. Canalele prin satelit din întreaga lume transmit știri și videoclipuri în engleză. Jocurile și sporturile sunt transmise în direct, iar comentariile sunt transmise și în engleză. Cinematografele, desenele animale și alte producții media sunt disponibile în limba engleză.

În concluzie, engleza este cea mai vorbită limbă internațională; vorbitorii de engleză sunt prezenți în aproape fiecare parte a lumii, cu aproape 350 de milioane de vorbitori nativi de engleză și alte milioane care învață limba engleză pe tot globul în fiecare an. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l învețe toată lumea este cum să comunice cu oameni care nu vorbesc limba lor maternă. Acest lucru este foarte important pentru că vă ajută să obțineți un loc de muncă în orice companie, indiferent de mediul din care vii sau de limba ta maternă.

Foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns