Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Există aparatul care gătește singur? Ce face de fapt un multicooker

Există aparatul care gătește singur? Ce face de fapt un multicooker

Felul în care mâncăm s-a schimbat mult în ultima vreme. Și nu doar atunci când ieșim la restaurant sau în mall. Și mâncarea gătită acasă e altfel față de cea a bunicilor noștri. Pentru că și metodele de preparare s-au schimbat. Mai ales cu invenția unui anumit dispozitiv care înlocuiește cratițe, tigăi și tăvi de cuptor și te scutește pe tine de multe ore pierdute în bucătărie. Multicooker-ul, după cum îi spune și numele, este un dispozitiv care gătește de toate. Și, deși poate să coste mai mult decât un cuptor, e bine de știut că îți poți cumpăra în rate fără dobândă la eMAG. Totuși, ce face acest aparat-minune?

Ruda lui slowcooker

Pe vremuri, în anii postbelici de glorie ai Americii, multicooker-ul era de fapt un slowcooker și avea calitatea de a găti la foc mic, fără foc. Și fără intervenția bucătarului. Treaba omului se rezumă practic la spălarea și curățarea ingredientelor, înainte de a le aduna pe toate în aceeași oală.

Un multicooker funcționează pe același principiu, dar se poate abate de la el. În sensul că nu trebuie neapărat să fie dotat cu funcția slow cooking. Multicooker-ul poate găti și sub presiune, poate să încălzească mâncarea gătită anterior, să fiarbă, să prăjească, să înăbușească, să prepare la abur. Prin urmare, este un aparat mult mai complex decât slowcooker-ul, care știe să gătească mai multe feluri de mâncare, în mai multe moduri. Dar cu aceeași intervenție minimă din partea ta. 

Cum alegi un multicooker?

Prima caracteristică pe care o observăm la oferta de pe piață este mărimea. Există câte un multicooker pentru orice tip de familie. Dacă nu sunt multe guri de hrănit acasă, poți să te rezumi la un recipient de 1,5-2 litri, care să nu ocupe foarte mult spațiu pe blatul bucătăriei. Dar dacă familia e mai numeroasă, există și modele mai încăpătoare, de peste 5 litri.

Puterea este un alt detaliu important. Un multicooker în adevăratul sens al termenului trebuie să fie suficient de puternic încât să prăjească sau să rumenească mâncăruri mai grele, cu mar fi fripturile. Pentru asta, orientează-te către modele de cel puțin 1000 de Watti.

Numărul de programe trebuie să fie cât mai mare. Pentru asta îl cumperi, nu? Ca să-ți gătească tot ce-ți visează papilele gustative. Ai grijă însă la eternele șmecherii de marketing ale producătorilor, care maschează reglarea temperaturii în programe de sine stătătoare. Nu te lua după cifre, ci după funcții efective ale aparatului.

Uită-te și la materialul vasului de preparare. De obicei, gătitul lent nu permite mâncării să se lipească de recipient. Dar un vas non-aderent, din ceramică, e oricând mai practic, mai ales când îi vine rândul să-l speli.

Mulți producători includ și accesorii interesante pe lângă aparat în sine: mănuși din silicon, grătare și alte ustensile pe care ar trebui să le cumperi separat în mod normal.

Dacă te-ai hotărât să-ți prepari singur mâncarea acasă, fără să pierzi prea multă vreme în bucătărie, caută cel mai potrivit multicooker pentru familia ta, cu ajutorul Card Avantaj. Și fii atent la oferta de eMAG.ro, unde poți să și împarți suma în până la 24 de rate fără dobândă*.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei. 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns