Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Ramai la jobul actual?

Ramai la jobul actual?

Nu stii ce sa faci? Nu stii daca jobul pe care il ai este locul in care trebuie sa ramai? Afla ca sunt cateva elemente pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de fi convinsa ca trebuie sa-ti gasesti un alt loc d emunca decat cel pe care il ai in prezent.

  • Simti ca nimic nu poate fi mai bun. Uneori, abia in clipa in care esti pe cale sa iti pierzi serviciul, iti dai seama cat de mult iti place. Cautarea a ceva nou, care te face sa te apreciezi la adevarata valoare ce deja o ai. Dar e nevoie de aceasta cautare pentru a-ti da seama, caci cautarea in sine e valoroasa. Daca simti nevoiea sa cauti un alt job, fa-o! dar nu renunta niciodata la ceea ce ai inainte sa fii sigura ce ceea ce urmeaza este cu adevarat bun.
  • Simti ca mai ai multe de invatat. Daca iti place slujba si inca simti provocarea in sarcinile care ti se dau, inseamna ca ai loc destul pentru a creste profesional, asta fiind un excelent motiv pentru a ramane. Daca slujba asta te face fericita si te stimuleaza, nu ai de ce sa mai cauti in alta parte. Numai atunci cand simti ca nu mai ai ce invata sau nu te simti recompensata pe masura eforturilor e normal sa-ti doresti un nou loc de munca. Nu omite ca este nevoie si de o automaotivare. Cu alte cuvinte primul om cu care trebuie sa fi in competitie este propria ta persoana.
  • Stii ca nu tot ce zboara se mananca. Oamenii isi aleg un loc de munca in functie de obiectivele lor personale. Poate slujba ta actuala rimeaza perfect cu ce vrei de la viata. Alte slujbe din curtea vecinilor par mai grase si frumoase, dar nu iti „vin” la fel de bine. Uneori realitatea este deseori exagerata d ecei care iti vorbesc despre jobul lor facandu-te sa doresti si tu un job ca al lor.
  • Simti ca te face fericita. Cum spune proverbul: „Nu te lega la cap daca nu te doare.” Daca esti cu adevarat fericita, nu incerca sa te schimbi … O slujba care sa te faca mai mult decat fericita poate sa te arunce in extrema cealalta. Te poti trezi nefericita, dorindu-ti sa nu fi plecat niciodata. Ai sa-ti dai seama ca o slujba pe care o cunosti ca-n palma n-ar trebui sa te sufoce: poti incerca sa imbunatatesti sistemul, sau, de exemplu, sa cauti sa dobandesti noi abilitati din domeniile care se invecineaza cu al tau.
  • De ce e musai sa fii mereu pe faza. Fie ca vei decide sa pleci sau sa ramai, trebuie sa iti cunosti in orice moment optiunile in cariera. Nu stii cand poate aparea ceva extraordinar, ceva care sa-ti schimbe viata. Sau vei redescoperi mereu cat de minunata este slujba pe care o ai – te vei simti si mai atasata de ea.

Citeste si:

 

Comments

comments

Lasă un răspuns