Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Secretele femeii de succes

Secretele femeii de succes

In fapt, prima greseala a femeilor ambitioase e ca-si considera feminitatea o povara si cred ca doar daca se comporta ca un barbat au sansa sa patrunda intr-o lume a barbatilor. Dar sa vrei sa-i infrangi pe barbati cu armele lor nu-i o solutie. Armele feminitatii sunt mult mai eficiente: rabdare, tact, gingasie. Si ar mai fi cateva secrete ale ascensiunii rapide pe plan social si profesional. Iata-le:

Nu te dojeni cu glas tare

Apucatura de-a exclama, la fiecare greseala de care ne dam seama, „Vai, ce proasta sunt!” sau “Cum am putut sa fac tampenia asta?!” este o apucatura tipic feminina de care trebuie sa te lepezi daca vrei sa ajungi in varf. Pe cati barbati sus-pusi i-ai auzit sa se autoflageleze verbal asa? Ei isi asuma cu mandrie erorile, poate cu prea multa, uneori. Cei din jur nu vor considera ca-ti faci mea culpa si ca esti corecta, ci se vor folosi, cu prima ocazie, de exageratul tau spirit autocritic.

Machiaza-te

Studiile au demonstrat ca femeile care poarta un machiaj discret, dar vizibil, cu pleoape si buze frumos conturate, capteaza atentia in sedinte si inspira mai multa incredere. Renunta deci la machiajul nude cand pleci la birou si evidentiaza-ti trasaturile… pentru succes!

Primeste complimentele cu mandrie

Din repertoriul tau trebuie sa elimini expresii precum “Vai, pentru putin!” sau “Nu, eu n-am avut nici un merit”, folosite dintr-o sfiala prost inteleasa. Asuma-ti realizarile, fii constienta de frumusetea si calitatile tale, iar cand cineva iti recunoaste meritele, multumeste-i si chiar intareste-i spusele. Asta inseamna sa fii un pic cu nasul pe sus? Poate. Dar femei de succes modeste eu nu prea am vazut…

Fii generoasa

Generozitatea si spiritul protectiv sunt laturile feminine de care nu trebuie sa te rusinezi. Lauda-ti angajatii – daca merita, asculta povestile oamenilor, nu te comporta expeditiv cu nimeni, din graba de a te catara pe culmi. Doar urcand treapta cu treapta, cu delicatete, dar si cu fermitate, vei ajunge acolo unde iti doresti.
 

Comments

comments

Leave a Reply