Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Secretele femeii de succes pe care trebuie să le știi!

Secretele femeii de succes pe care trebuie să le știi!

Află de la mine secretele femeii de succes. Adică femeia care reușește să-și facă cariera la care a vista, care este abilă și folosește oportunitățile, care știe să întoarcă neșansa în favoarea ei, care știe să se impună și care nu uită nici o clipă că poate să facă exact ceea ce visează.
Secretele femeii de succes stau în aceea că ea nu repetă greșelile femeilor care consideră feminitatea o povara și cred că doar dacă se comportă că un bărbat au șansă să facă cu adevărat o carieră.
Dar să vrei să-i înfrângi pe bărbați cu armele lor nu e sigur că vei reuși. Armele feminității sunt mult mai eficiente: răbdare, tact, gingășie. Și ar mai fi câteva secrete ale ascensiunii rapide pe plan social și profesional. Iată-le:

Nu te critica tu pe tine!

Apucătura de-a exclamă, la fiecare greșeală de care ne dăm seama, „Vai, ce greșeală am făcut!” sau “Cum am putut să fac tâmpenia asta?!” este o tipic feminină. Uită! Bărbați nu se autoflagelează verbal! Ei își asumă cu erorile, și aduc imediat o soluție pentru a le rezolva. Cei din jur nu vor considera că a-ți face mea culpa este o dovadă de corectitudine, ci se vor folosi, cu prima ocazie, de exageratul tău spirit autocritic.

Machiază-te. Esti FEMEIE!

Studiile au demonstrat că femeile care poartă un machiaj discret, dar vizibil, cu pleoape și buze frumos conturate, captează atenția în ședințe și inspiră mai multă încredere. Renunță deci la machiajul nude când pleci la birou și evidențiază-ți trăsăturile. În schimb adoptă o ținută sobră, dar feminină. Un amestec de sobru și senzual este unul din marile atuuri pe care le poate avea o femeie care vrea să facă carieră, sau care are o carieră în spate. Nu face eroare a flirta, de a seduce conștient pentru a câștiga atenție sau confirmare. E urât și neproductiv.

Viața privată nu are ce căuta la job

Sigur ai trecut prin situația de a simți o unda de reticență față de tine a celor de la serviciu în momentul în care ai vorbit despre copilul tău are a făcut febră, cu o zi înainte. Dintr-o ipocrizie generală a tuturor societăților, femeia a fost mereu asociată cu ipostaza de mamă, soție și femeie în casă. Chiar dacă toți din jurul tău vor nega asta, în fapt, o femeie de succes care face carieră are ”handicapul” de a fi mamă, soție și deci de a pune familia mai presus de job.

DA! Familia trebuie să fie mereu mai presus de job, dar nimeni de la jobul tău nu trebuie să știe asta. Așa că viața de familie trebuie să fie complet separată de ceea ce înseamnă locul de muncă. Ai probleme acasă? Copil bolnav sau orice altceva ce impune atenția ta, și nu poți face față obligațiilor de la serviciu. I-ați o zi liberă, găsește o scuză care să stea în picioare, dar nu folosi niciodată familia ca pretext.

♥ Și, nu face confidențe despre viața ta privată nimănui! Comunică, fii sociabilă, dar niciodată nu afce confidența la job, nimănui!

Primește complimentele cu mândrie

Din repertoriul tău trebuie să elimini expresii precum “Vai, pentru puțin!” sau “Nu, eu n-am avut nici un merit”, folosite dintr-o sfială prost înțeleasă. Asumă-ți realizările, fii conștientă de frumusețea și calitățile tale, iar când cineva îți recunoaște meritele, mulțumește-i și chiar întărește-i spusele. Asta înseamnă să fii un pic cu nasul pe sus? Poate. Dar femei de succes modeste eu nu prea am văzut… Vanitatea cu măsură este unul din secretele femeii de succes.

Fii generoasă

Generozitatea și spiritul protectiv sunt laturile feminine de care nu trebuie să te rușinezi. Laudă-ți angajații – dacă merită, ascultă poveștile oamenilor, nu te comportă expeditiv cu nimeni, din grabă de a te cațără pe culmi. Doar urcând treaptă cu treaptă, cu delicatețe, dar și cu fermitate, vei ajunge acolo unde îți dorești. Eleganța în relațiile cu cei din jurul tău, la serviciu este o calitate pe care nu o au decat oamenii care fac cu adevărat carieră.

Fii dreaptă și corectă

Sunt calități ale liderilor adevărați acelea de a fi drept și corect. Chiar atunci când trebuie să iei decizii dure, corectitudinea și obiectivitatea demersurilor tale să fie de netăgăduit. Nu face opinii separate, nu accepta compromisuri și nu lua decizii în funcție de simpatiile pe care le ai sau de sentimente. Bărbații nu fac niciodată asta, iar dacă vrei să intri în lumea femeilor de carieră, trebuie să faci la fel.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns