Esti aici
Femeia.ro > Bani și carieră > Trusa de prim ajutor in caz de criza

Trusa de prim ajutor in caz de criza

Go shopping!” Asta le transmitea Bush americanilor ca solutie la recesiunea care batea la usa in… tine-te bine, decembrie 2006! Semnele, asadar, sunt vechi. Criza numai la noi e noua. La ei e tot veche si specialistii lor spun ca de-abia la mijlocul lui 2010 criza mondiala se va face mica, mica de tot, cat o moneda de o centima. Ce facem? Cum ne redresam?

Articol preluat din revista FEMEIA. Text: Luana Muresan

Mi se pare ca tindem sa tratam criza asta ca pe o boala terminala, dar e lucru cert ca va trece, ca roata se-nvarte si ca, incet-incet, o sa ne vindecam. Si cum vom fi atunci?… Avem timp de gandire. In acest du-te-vino aproape isteric al fiecarei zile pe care o traim si o dam deoparte, nu prea ne lasam ocazii sa ne gandim. La altceva decat agenda de griji marunte sau mari. Viitorul pare oarecum cert. Stii ce vacanta o sa alegi, ce masina o sa-ti iei dupa ce o vinzi pe cea veche, cum o sa arate canapeaua cea noua. Cand, dintr-o data, vine bomba si din ea nu explodeaza confetti, ci manifestele groazei pe care scrie „ATENTIE, CRIZA!”. Te dai inapoi, cat sa ajungi pana la canapea (cea veche), sa te asezi si sa cugeti.

La cumparaturi, pe ganduri…
Recesiunea mondiala, avantul cu care ea a fost popularizata, ne-a fortat sa ne gandim la noi insine mai mult decat o faceam si sa nu ne mai tratam zilele in mod mecanic, sa nu mai gonim nebuneste spre alta saptamana si alta saptamana… Pentru ca aud tot mai des: „Iar e vineri? Ce naiba, parca ieri era luni!” Zilele nu mai au gust. Sau nu mai au gust distinct. Luni are gust de marti, marti are gust de vineri. Pentru ca nu le mai percepem ca fiind perioade diferite, nici nu le mai sesizam trecerea.

Comments

comments

Lasă un răspuns