Esti aici
Femeia.ro > Cariera > 3 semne ca ai putea fi in pericol de a fi concediat

3 semne ca ai putea fi in pericol de a fi concediat

Dublarea postului

Daca recent compania pentru care lucrezi a fost achizitionata de o alta sau a cumparat o noua companie si exista cel putin inca o persoana care face acelasi lucru ca si tine, inseamna ca postul tau este in pericol. In acest caz, optim ar fi sa stabilesti o intalnire cu seful tau si sa ii vorbesti despre aceasta problema. Intreaba-l, de asemenea, daca aptitudinile tale ar putea fi folosite de companie in alte modalitati decat cele de pana acum. In cel mai rau caz, seful te poate anunta ca zilele tale in respectiva companie sunt numarate si poti incepe sa iti cauti o alta slujba.

Ai facut o greseala foarte grava

Ai putea fi tentat sa iti ceri scuze in mod repetat, ceea ce, de fapt, ar putea sa iti faca mai mult rau decat bine, deoarece vei atrage atentia si le vei reaminti celorlati despre greseala ta.

In plus, nici macar nu conteaza cat de rau iti pare si scuzele repetate nu sunt o maniera profesionista de a gestiona situatia. Cel mai bine este sa iti intrebi seful cum ai putea indrepta situatia cat mai repede. Sefii tai sunt interesati ca lucrurile sa mearga bine, asa ca, cel mai probabil, vor vrea sa te ajute sa iti repari greseala, indiferent cat de grava a fost.

Responsabilitatile tale sunt din ce in ce mai putine

Daca observi ca ti se dau din ce in ce mai putine lucruri de facut, vorbeste cu seful tau despre aceasta situatie. Fii sincer si spune-le superiorilor tai ca ai observat ca sarcinile tale de lucru s-au imputinat si ca ai vrea sa ai aceleasi responsabilitati ca si colegii tai de departament sau de echipa.

In felul acesta, cel putin sefii tai vor auzi de la tine ca iti doresti sa ramai in companie. Daca in ultima vreme reusitele tale nu au fost vizibile, aminteste-le sefilor cat de bine te-ai descurcat in anumite situatii.

Comments

comments

Lasă un răspuns