Esti aici
Femeia.ro > Cariera > Calea spre succes > Afla povestea Leontinei Ghit. Propune si tu un nume!

Afla povestea Leontinei Ghit. Propune si tu un nume!

Campania „125 de femei pentru schimbare” aduce in lumina reflectoarelor povesti ale unor femei obisnuite care au reusit sa schimbe in bine viata lor sau a celor din jur.

Pentru ca aceste femei remarcabile si povestile lor merita sa fie cunoscute si sa inspire cat mai multe femei, poti propune si tu acum un nume si o poveste pe siteul campaniei, avon125.ro.

O astfel de poveste este cea a Leontinei Ghit care a reusit sa tranforme o cladire in ruina intr-o gradinita la standarde occidentale si a fost managerul a opt proiecte educationale finantate prin PHARE:

” Poate totul a inceput in prima zi ca educatoare in satul meu natal: ideea ca voi putea face ca micutii din satul meu sa aiba un loc frumos plin de caldura si sa beneficieze de educatie aleasa, ca si copiii din gradinitele de oras, acolo unde eu faceam practica pedagogica, imi inunda sufletul de bucurie si de un entuziasm fara margini.

Imi amintesc si acum gradinita cu pamant pe jos, care avea doar cateva masute si scaunele si o soba de tuci.

In drum spre gradinita adunam lemne, aprindeam focul iar apoi mergeam din casa in casa sa adun copiii care, nu de putine ori, veneau desculti la gradinita, iar la pranz nu mai vroiau sa plece.

Am reusit apoi sa conving autoritatile locale de atunci ca si acesti copii au dreptul la conditii si o educatie mai buna. Am primit sprijin iar in cativa ani Gradinita cu Program Prelungit din Baita de sub Codru – Maramures a devenit un reper pentru zona si nu numai. Reusisem sa transform, alaturi de colegele mele, o cladire aproape de ruina, intr-un mic palat al povestilor si intamplarilor frumoase.

Dar intr-o zi, urmandu-mi sotul, am plecat, lasand in urma doar amintiri frumoase – pentru ca visele le-am luat cu mine. Imediat dupa anii ’90 am ajuns in Satu Mare si am devenit educatoare la o gradinita patronata de o fabrica de confectii.

Libertatea recent castigata mi-a dat pur si simplu aripi.

Spiritul progresist sau poate obsesia echitatii ma faceau sa cred ca trebuie sa stergem cat mai repede diferentele dintre educatia noastra si cea occidentala. Am inceput sa inlocuiesc „eroii” vremurilor de trista amintire cu eroi din povestile si lumea copilariei. Dar asta era totusi prea putin; cu zane si buburuze pictate nu puteam acoperi gaurile din tavan sau din tevile invechite, si nici nu puteam croi o educatie valoroasa bazata cu adevarat pe nevoile si interesele copilului (…)”. Intreaga poveste o poti citi AICI.

  • Daca si tu cunosti o femeie care schimba in bine viata ei sau a celor din jur si se regaseste in motivele pentru care merita sa faci o propunere, o poti nominaliza in campania „125 de femei pentru schimbare” dand click AICI.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus