Esti aici
Femeia.ro > Cariera > Click-ul care te premiaza cu joburi

Click-ul care te premiaza cu joburi

Extrem de practica este insa candidatura prin e-mail. Daca te intereseaza o firma, pur si simplu viziteaza-i site-ul web si acolo ar trebui sa gasesti o sectiune „cariera” sau „jobs” unde sunt publicate anunturile de angajare active sau gasesti adresa de email a departamentului de resurse umane. Cine stie, poate chiar au nevoie de inca un colaborator!

Daca nu te intereseaza o firma anume, poti apela la „bursele de locuri de munca”. Doua dintre cele mai folosite site-uri specializate in Romania sunt www.bestjobs.ro si www.ejobs.ro, iar international www.monster.com. Apoi treci la atac si intocmeste-ti dosarul de candidatura. Inainte de a-l trimite, nu uita insa cateva amanunte:

1. Daca nu esti sigura ca solicitarea ta este dorita prin e-mail, este indicat sa dai un telefon la firma respectiva. In cazul in care ai reusit deja sa vorbesti cu cineva, e bine sa amintesti acest lucru in cerere, scurt si politicos.

2. „Tonul” unei candidaturi prin e-mail trebuie sa fie la fel de politicos ca si abordarea clasica prin posta.

3. Scrisoarea de intentie este prima citita de catre posibilul angajator. Asigura-te deci ca este scurta si la obiect. Spui din start, de exemplu, ce te intereseaza: „Pozitia de Marketing Assistent”.

4. O candidatura prin e-mail este mai scurta decat una prin posta. Ai nevoie deci de un text concis, in care sa pui direct punctul pe „i”.

5. La cerere se adauga CV-ul ca „Attachment”, precum si scanarile actelor de studii si o fotografie. Mentioneaza aceste anexe in cerere, pentru a nu fi trecute cu vederea.

6. Adresa ta de e-mail n-ar trebui sa sune sau sa arate neplacut. Cea mai buna este cea clasica, [email protected] sau [email protected].

Mult succes!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus