Esti aici
Femeia.ro > Cariera > Ghid financiar pentru Craciun

Ghid financiar pentru Craciun

1. Fa-ti un plan de cheltuieli si stabileste bugetul in functie de posibilitati. Fa o lista cu persoanele carora vrei sa le cumperi cadouri si cat vrei sa cheltuiesti pentru fiecare. Si, cel mai important, nu te abate de la ceea ce ai stabilit.

2. Nu pleca la cumparaturi fara o lista. Dupa ce ai terminat de bifat toate cumparaturile de pe lista, nu mai pierde timpul in magazin.

3. Fa cumparaturile din timp, pentru a putea compara si alege. Daca faci cumparaturile pe ultima suta de metri, nu vei reusi sa economisesti.

4. Ia din timp cataloage de la diverse magazine, studiaza ofertele, cauta promotii pe internet. Daca esti foarte ocupata, iti poti face cumparaturile si online.

5. La cumparaturile pe care le faci in magazine sau supermarket inlocuieste, pe cat posibil, cartea de credit cu banii cash. Cand platesti cu bancnote, devii mai atenta la cheltuieli. Daca totusi nu poti evita cardul, bine ar fi sa-ti notezi exact sumele retrase.

6. Atentie la ofertele-capcana! Nu te lasa prada trucurilor comerciale de Sarbatori. Daca nu esti atenta, te vei trezi ca ai cheltuit mai mult decat era necesar.

7. Ofertele de genul „Cumperi acum, platesti mai tarziu” te vor face sa cheltuiesti bani pe care nu-i ai si pe care va trebui sa-i inapoiezi cu dobanda mai tarziu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus