Esti aici
Femeia.ro > Cariera > Calea spre succes > Mihaela Tatu: Implinirea este curajul de a fi tu insuti pe orice arie a vietii

Mihaela Tatu: Implinirea este curajul de a fi tu insuti pe orice arie a vietii

Experienta de viata a Mihaelei Tatu, de la munca in fabrica, la cea in televiziune si apoi la urmarea si exprimarea sinelui autentic, e insufletitoare si plina de inspiratie pentru fiecare dintre noi, iar un interviu cu Mihaela Tatu nu poate sa fie decat o placere.

Reporter: A fi implinita ca femeie este o aspirate a tuturor femeilor, dar deseori semnificatia ideii de “femeie implinita" este gresit inteleasa. Ce inseamna sa fii implit ca om si ce inseamna sa fii o femeie implinita?

Mihaela Tatu: Multi oameni isi doresc fericire. Dar ce este fericirea? Crampeie de momente de implinire totala. Cand simti ca iti pocneste sufletul de multumire, cand iti spui ca din acel moment ti se poate intampla orice pentru ca ai cunoscut implinirea in acea latura a vietii tale. Implinirea. Da, implinirea!
Si simti implinirea cand stii ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta, cu intelepciune si iubire, pentru visul, dorinta, fiinta ta si ai primit totul dupa asteptarile tale. Sau ai primit altceva care te-a facut sa cresti sau sa inveti ceva valoros.
Simti implinirea cand iti dai seama ca tot ce ai trait frumos sau mai putin frumos, te-a facut sa fii mai bun si sa intelegi altfel lucrurile din viata ta. Sa recunosti ce a fost esec si ce a fost reusita.  
Eu cred ca de fapt dupa implinire alearga toti oamenii. Stare care nu este efemera. La implinire viseaza si femeia. Pentru ca femeia zilelor noastre este o fiinta completa si complexa. Performeaza cu usurinta pe toate planurile. Dar cred ca ceea ce o defineste si o multumeste pe deplin este implinirea in viata de familie, armonia in cuplu si copiii. Asta inseamna ca are o "treaba" in plus. Ea este cea care genereaza si inspira. Ea este cea care creaza, cu intelepciune si iubire, implinirea. Grea misiune, dar dulce misiune.

Femeilor le place sa spuna, si sa dovedeasca ca sunt puternice si ambitioase. Ce anume face o femeie cu adevarat puternica?

Unei femei nu ii place "sa spuna ca este puternica". Ea chiar ESTE puternica. Fie ca exceleaza pe plan profesional sau ca este o mama si o sotie desavarsite, ea le face si pe celelalte cu daruire. Si sa nu uitam ca de ea depinde linistea si echilibrul familiei ei, fie ca vrea fie ca nu. Pentru ca asta este menirea ei.
Iubirea o face pe femeie puternica. Felul in care trece peste provocarile fiecarei zile. Ale ei si ale familiei. Zambetul pe care il afiseaza chiar si atunci cand lucrurile nu merg tocmai bine.
Lacrimile pe care le varsa fara teama ca asta ar putea sa-i stirbeasca din dorinta de a merge mai departe.
O femeie nu trebuie sa dovedeasca nimic nimanui. Ea insasi este forta creatoare si cea care genereaza transformarea. Cu caderi, constientizari, suisuri si impliniri.
O femeie va fi cu adevarat puternica atunci cand va sti ca tot ceea ce are ea nevoie ca sa fie si sa creasca, este in ea.

Cat de mult conteaza in viata unei femei familia, partenerul de viata si copiii? O femeie implinita este o femeie care are alaturi un sot/un iubit si copiii sau poti sa fii o femeie implinita doar avand o cariera de succes in detrimentul familiei?

Femeia este cea care aduce pe lume viata. Este in firea lucrurilor ca atunci cand ai o familie multumita sa te simti si tu implinita. Nu traim singuri. Un sot, un prieten, un iubit este un TOT in viata noastra. Si conteaza. Ca si copilul.
Dar daca nu este fiinta care sa te completeze ca om, mai astepti putin. Fiecare avem dreptul la fericire si implinire. Dar nu cu orice pret.
Am cunoscut femei care exceleaza pe plan profesional, sunt singure, si in momentele lor de sinceritate si curaj, isi recunosc un soi de neimplinire. Cu toate ca trec repede peste si se refugiaza in serviciu.
Fiecare lucru si fiinta au locul si rolul lor in viata noastra. Si cred ca trebuie sa luam viata in toata frumusetea ei, dar si in toate etapele ei.
Totul si toti conteaza in procesul de dezvoltare, evolutie si implinirea al unei fiine umane. Cu atat mai mult pentru femeie.

O femeia puternica si implinita este o femeie religioasa sau aceasta nu este o conditie obligatorie?

Nu stiu cum simt si gandesc femeile care spun despre ele ca ar fi implinite. Eu stiu ca nu sunt religioasa, ci credincioasa. Face parte din mine. Nu stiu daca este o conditie obligatorie, pentru ca Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru. Esti ceea ce alegi tu sa fii. Dar daca tot ai venit in aceasta viata, nu este pacat sa o irosesti si sa nu inveti nimic, sa nu lasi in urma nicio mostenire? Apoi Dumnezeu inseamna iubire si lumina. Inseamna zona de referinta la care ne raportam valorile. Avem nevoie de valori morale, de credinta. Esti puternica si implinita daca ai valori morale, adica il ai pe Dumnezeu in tine. Daca ai credinta.
Asa gandesc si simt eu.

O femeie implinita este neaparat o femeie de succes, sau pot sa ramai un om normal, simplu si in egala masura multumit de viata ta?

Ce inseamna o femeie de succes? O persoana publica ce apare la televizor? Un laureat la premiul Nobel? O femeie de afaceri care apare pe coperta revistei Forbes? O femeie implinita poate fi o mama a 3-4 copiii carora le-a dat o educatie si valori morale de nadejde, cu o familie care poate fi model pentru cei din jur. Repet, esti ceea ce alegi TU sa fii. Nu exista retete pentru fericire si implinire. Exista curajul de a fi tu insuti pe orice arie a vietii, care sa-ti aduca implinire. Exista constientizarea propriei valori si atitudinea potrivita.
Fiecare fiinta se simte implinit pe diferite arii si in felul lui. Daca vrea.

Daca ai face o lista de prioritati pe care trebuie trecute cariera, familia (parintii si rudele apropiate), partenerul si copiii, care ar fi ordinea? Lipseste ceva din lista aceasta? Cum arata o lista de prioritati pentru Mihaela Tatu?

Acum dupa atata viata si experiente prin care am trecut, cap de lista in ordinea prioritatilor as pune propria mea fiinta. Daca eu sunt echilibrata, sanatoasa, in armonie cu mine
insami, multumita, fericita si implinita, pot aduce aceleasi stari si celor din jurul meu. Cu rabdare si iubire. Iar pe restul le-as lua asa cum vin.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus