Esti aici
Femeia.ro > Cariera > Calea spre succes > O politiciană alege să nască sâmbăta, ca să fie luni la job. Iată ce reacții a iscat!

O politiciană alege să nască sâmbăta, ca să fie luni la job. Iată ce reacții a iscat!

sarcina

Pe pagina ei personală de Facebook, prim-vicepreședintele PNL Andreea Paul Vass a făcut o declarație ce a iscat multe controverse. Ea susține că și-a programat nașterea într-o zi de sâmbătă, pentru a nu lipsi nicio zi de la muncă. Acest gest, privit de autoarea lui ca un sprijin în susținerea drepturilor femeilor și a egalității de șanse dintre femei și bărbați, a stârnit reacțiile diverse, cele mai multe dintre ele negative.

Iată mesajul doamnei Andreea Paul Vass:

andreea vass

Cea mai interesantă și emoționantă replică la acest mesaj mi s-a părut a fi aceea a unui tătic revoltat de atitudinea doamnei Vass și de mesajul care este transmis viitoarelor mame.

„De la bun început, vă rog mult de tot să nu vă mai sacrificați pentru mine, nici pentru soția mea, nici pentru copiii mei actuali și viitori. Nu are nimeni nevoie de politicieni care se sacrifică nebunește – din contră, avem nevoie de exact opusul: politicieni cu simțul realității, proporțiilor și măsurii. Deci, vă rog, fără jertfe spectaculoase pe sfântul altar parlamentar. Cu atât mai mult cu cât prețul sacrificiului este – Dumnezeule! – un copil (iar copiii, nu are rost să vă amintesc, nu au nici o vină). (…)Pagina dvs. publică e destul de accesată, deci sunteți urmărită și probabil învestită cu încredere de destul de mulți români. Evident, cu cât sunteți mai apreciată, cu atât sunteți (sau ar trebui să fiți) mai responsabilă pentru ceea ce spuneți.” a declarat acest tătic într-o scrisoare deschisă trimisă pe adresa publicației activenews.ro

El consideră gestul doamnei Paul Vass un moft costisitor și periculos pentru nou-născut și un îndemn pentru viitoarele mame de a apela la cezariană pentru a naște când vor ele, în loc să lase acest proces să-și urmeze cursul firesc. Puteți citi această scrisoare, integral, aici.

Tu ce părere ai?

E de dorit să planifici nașterea copilului tău din considerente ce țin de carieră? „Cezariana de week-end”, cum o numește tăticul revoltat, poate fi o soluție pentru femeile grăbite și ocupate? Spune-ne, într-un comentariu la acest articol, cum vezi tu lucrurile!

Text: Alina Grozea

Foto: pixabay, captură Facebook

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus