Esti aici
Femeia.ro > Cariera > Calea spre succes > Subventii pentru fiecare absolvent angajat

Subventii pentru fiecare absolvent angajat

Angajatorii primesc bani, potrivit Legii nr.76/2002, modificate, daca incadreaza in munca absolventi ai institutiilor de invatamant, stimularea fiind diferentiata in functie de nivelul studiilor. Cu cat sunt recompensate firmele?

Subventiile sunt in cuantum de 1-1,5 salarii de baza minime brute pe economie, 12 luni, cu conditia mentinerii in activitate pe o perioada de minim trei ani. Astfel, societatile angajatoare vor primi un salariu de baza minim brut pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii scolilor profesionale sau ai scolilor de arte si meserii.

Se mai acorda echivalentul a 1,2 salarii de baza minime brute pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant liceal sau de invatamant postliceal, precum si 1,5 salarii de baza minime brute, pentru absolventii de invatamant superior.

Nerespectarea conventiei = returnarea banilor

Pentru aceasta, angajatorii trebuie sa incheie cu agentiile de ocupare a fortei de munca niste conventii, prin care se obliga sa pastreze raporturile de munca ale absolventilor incadrati cel putin trei ani de la incheierea conventiei. In caz contrar, sunt obligati sa restituie, in totalitate, agentiilor pentru ocuparea fortei de munca sumele incasate pentru fiecare absolvent, plus dobanda aferenta, calculata la nivelul celei acordate de Trezoreria statului pentru bugetul asigurarilor pentru somaj.

Aceste prevederi nu se aplica in situatia in care incetarea raporturilor de munca sau de serviciu are loc din initiativa sau din motive imputabile angajatului. Absolventii pot fi incadrati o singura data pentru fiecare forma de invatamant, in termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus